Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnský střed bude opět dotovat restaurace, které zpřístupní lidem záchody zdarma

Radnice brněnského středu již podruhé vypíše dotační program FREE WC, jehož cílem je vybudování sítě dostupných veřejných toalet pro návštěvníky centra Brna zcela zdarma. Provozovatelé restaurací, barů či kaváren tak mohou dosáhnout na finanční příspěvek, pokud ve svém zařízení umožní bezplatně používat toalety i návštěvníkům, kteří nejsou jejich hosty. Svůj podnik můžou přihlásit do 14. prosince. 

Pro druhý ročník programu FREE WC vyčlenila městská část  370 tisíc korun. Každý z přihlášených podniků, pokud splní požadavky, získá podporu formou dotace ve výši 10 000 korun na jeden rok.

Na dveřích musí být logo

Podmínkou zapojení podniku je jeho viditelné označení logem FREE WC a umožnění návštěvy toalet bezplatně nejen hostům, ale i ostatním. „Radnice Brno-střed bude u podaných žádostí přihlížet hlavně k umístění a vzhledu provozovny a toalet, možnosti využití přebalovacího pultu a důležitá bude také bezbariérovost," uvedla v tiskové zprávě mluvčí Kateřina Dobešová.

Vedlejšími kritérii jsou pak otevírací doba, vzdálenost od jiných podpořených míst a počet podpořených podniků jednoho žadatele. Loni výzvu využilo a dotační smlouvu podepsalo pět podniků.

Veřejné toalety jsou zdarma po celém centru

Systém veřejně přístupných toalet je ve světě běžný a turisté jsou na něj zvyklí. Brno-střed se proto snaží zavést stejný trend i v Brně. Od začátku roku 2018 tak nabízí )veřejné toalety zdarma. Jde konkrétně o WC v parku při ulici Rooseveltově, v Tržnici Brno na Zelném trhu, toalety na konci Uličky Václava Havla na Kapucínských zahradách a toalety, které jsou součástí kaváren v Björnsonově sadu a na Mendlově náměstí.

Toalety na Malinovského náměstí naproti budově Magistrátu jsou nyní kvůli špatnému technickému stavu uzavřeny, začátkem příštího roku je plánovaná jejich rekonstrukce.

 

Foto pixabay.com | Zdroj s použitím TZ

Štítky toalety, zdarma, wc, free wc, brno.střed, restaurace, dotace, toaleta, Brno, Václav Havel

Brněnský střed bude opět dotovat restaurace, které zpřístupní lidem záchody zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.