Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Při útoku v Afghánistánu zemřel další český voják, dva jsou zranění

Při útoku na vozidlo české armády na základně Šindánd v afghánské provincii Herát dnes zemřel český voják. Další dva vojáci jsou zraněni, jsou mimo ohrožení života. Česká armáda to uvedla na svém webu.

Útok se odehrál dnes kolem 11:20 SELČ. Zemřel rotný T. P., ročník 1976. "Vojákům byla na místě poskytnuta první pomoc a následně byli letecky transportováni do vojenské nemocnice na základně Bagrám," uvedla armáda. Rodiny vojáků byly informovány, mají k dispozici vojenské psychology.

Vedle Bagrámu a Kábulu působí české jednotky také v provinciích Herát a Lógar na základě rozšíření mandátu pro mise, schváleného českým parlamentem letos v červnu, uvedla armáda. V Herátu a Lógaru čeští vojáci pomáhají s výcvikem afghánských ozbrojených složek.

ČTĚTE TAKÉ: Čeští vojáci se v Afghánistánu stali terčem bombového útoku, jeden z nich je těžce zraněný 
 

Dnešní útok přišel necelý týden po atentátu na kolonu koaličních vozidel nedaleko základny Bagrám, při kterém bylo minulý týden ve středu zraněno pět českých vojáků, jeden z nich vážně. Těžce zraněný byl v Afghánistánu dvakrát operován, do České republiky by měl být převezen na konci tohoto týdne.

Autoři | Foto army.cz

Štítky armáda, Afghánistán, útok, smrt, voják, Armáda České republiky, Herát, Bagrám, Tadeusz Peiper, Ministerstvo obrany České republiky, Lógar, Parlament České republiky, Kábul, Česko

Při útoku v Afghánistánu zemřel další český voják, dva jsou zranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.