Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zámek v Mikulově na svatého Patrika poprvé v historii zezelenal

Tisíce lidí v sobotu slavili Den svatého Patrika. A v tento speciální den se i Mikulov stal světovým. Dominanta mikulovského zámku se poprvé v historii zahalila do zelené.

Dominanty ve městech se nejčastěji osvětlují zeleně na zelený čtvrtek před Velikonocemi. Zámek v Mikulově se zahalil do zelené už na Den svatého Patrika. V Mikulově je irská restaurace O´Hara a právě z Irska tento svátek pochází.

Nasvícení zorganizovalo Regionální muzeum v Mikulově právě ve spolupráci s Irish Pub O´Hara. Předseda představenstva společnosti Volarik Capital, jež restauraci provozuje, zažil prý podobné nasvícení zámku při svých studiích ve světě. „Když ve světě svítí různé památky na Den svatého Patrika zeleně, tak proč by nemohl svítit i mikulovský zámek,“ řekl Mike Volařík.

Zámek se rozsvítil v 18 hodin a jeho krásu mohli návštěvníci sledovat až do ranních hodin. K osvětlení zámku na zeleno byly použity speciální zelené filtry i zelená LED světla. „Zámek zazářil díky více než 20 světlům,“ vysvětlil Volařík. Nasvícen na zeleno byl poprvé v historii, a nejen mikulovští zažili úžasnou podívanou.

Oslavy a osvícený zámek přilákali mnoho nadšenců nejen z Mikulova, ale i širokého okolí, kteří se bavili do brzkých ranních hodin. „Jsme rádi, že se tento nápad zámku v Mikulově líbil a šli do toho spolu s námi. A tím se připojili k dalším městům na celém světě,“ dodal Volařík.

Autoři | Zdroj s použitím TZ

Štítky Zámek Mikulov, zelená, Mikulov, historie, zámek, Den svatého Patrika, Velikonoce, Zelený čtvrtek, Regionální muzeum v Mikulově, VOLARIK CAPITAL, a.s., Irsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámek v Mikulově na svatého Patrika poprvé v historii zezelenal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.