Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zemřel soudce Nejvyššího soudu Jindřich Urbánek, bylo mu 65 let

Po dlouhé těžké nemoci zemřel 26. prosince předseda senátu trestního kolegia Nejvyššího soudu Jindřich Urbánek. Bylo mu 65 let. Nejvyšší soud to uvedl na svém webu. Jeho soudcem byl Urbánek od roku 1995. Poslední rozloučení se uskuteční v pondělí 2. ledna odpoledne v obřadní síni krematoria města Brna.

Urbánek vystudoval právnickou fakultu brněnské univerzity. Od roku 1978 byl předsedou senátu Okresního soudu v Kroměříži, kde v letech 1993 až 1995 vykonával funkci místopředsedy soudu. Vedle působení u Nejvyššího soudu byl Urbánek v roce 2015 za Českou republiku jmenován soudcem ad hoc do společného kontrolního orgánu úřadu pro soudní spolupráci EU (Eurojust).

Nejvyšší soud je vrcholným soudním orgánem ve věcech patřících do pravomoci soudů v občanském soudním řízení a v trestním řízení s výjimkou záležitostí, o nichž rozhoduje Ústavní soud a Nejvyšší správní soud. V trestním kolegiu má Nejvyšší soud 22 soudců, v občanskoprávním kolegiu působí 44 soudců.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Nejvyšší soud České republiky, Jindřich Urbánek, Brno, Evropská unie, Česko, Ústavní soud České republiky, Nejvyšší správní soud České republiky, Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel soudce Nejvyššího soudu Jindřich Urbánek, bylo mu 65 let  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.