Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strana Antibursík - Stop ekoteroru chce zneplatnit volby v Brně

Strana Antibursík - Stop ekoteroru dnes podala ke Krajskému soudu v Brně návrh na neplatnost komunálních voleb v Brně. Důvodem je fakt, že ne všichni kandidáti Žít Brno s podporou Pirátů měli v době registrace kandidátky trvalé bydliště v Brně, vyplývá z tiskové zprávy advokáta Zdeňka Koudelky.

Lídr Žít Brno Matěj Hollan řekl, že dotčení kandidáti si stihli trvalé bydliště přehlásit do rozhodného dne, jímž byl první den voleb.

Koudelka navrhl, aby soud přezkoumal trvalá bydliště kandidátů právě k 10. říjnu, kdy volby do místních zastupitelstev začínaly. "Navrhuji, aby soud nezapočítal do výsledku voleb hlasy, které získali kandidáti bez trvalého  pobytu v Brně. Podle toho se mají výsledky voleb přepočítat," uvedl Koudelka. Nepožaduje však opakování voleb.

Do rozhodnutí soudu není možné svolat zasedání nového zastupitelstva. Termín však zatím nebyl stanovený, protože až v pátek 24.října končí lhůta, kdy lze ještě k soudu podat návrh na neplatnost voleb.

Žít Brno s podporou Pirátů získalo v Brně třetí nejvyšší počet hlasů a společně s ANO, KDU-ČSL a zelenými vytvořili budoucí koalici, která má řídit Brno příští čtyři roky. Do opozice naopak míří členové dosavadní koalice ODS a ČSSD i s dosluhujícím primátorem Romanem Onderkou.

Zdroj: ČTK

Štítky ČR, volby, soud, obce, Brno, politika, strana antibursík, Zdeněk Koudelka, Žít Brno, bydliště, Česká pirátská strana, Krajský soud v Brně, Matěj Hollan, Roman Onderka, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strana Antibursík - Stop ekoteroru chce zneplatnit volby v Brně  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.