Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nová vyhláška zakazuje hazard v dalších městských částech

Zastupitelé města dnes schválili novelu obecně závazné vyhlášky o regulaci provozu loterií a jiných her v Brně. Omezili tak provozování hazardu v dalších městských částech, kde dosud platily výjimky.

Oproti vyhlášce, která vstoupila v platnost v polovině tohoto roku, se její novelizací připojují k absolutnímu zákazu používání hracích terminálů a k zákazu kasin a živých her, jakými jsou například karty nebo žetony také městské části Černovice, Chrlice, Líšeň, Řečkovice a Mokrá Hora, Starý Lískovec, Tuřany, Vinohrady, Žebětín, Brno-jih, Kohoutovice, Maloměřice a Obřany, Medlánky, Ořešín, Slatina, Žabovřesky a Židenice.

Ve zbývajících městských částech, v Bohunicích, Ivanovicích, Jehnicích, Kníničkách, Komíně, v Brně-severu,  Útěchově a Bosonohách, je ve vyhlášce zakázáno provozovat technická zařízení (terminály). Jsou ale povoleny živé hry v kasinech.

„Provozní dobu provozoven nebo oddělených částí provozoven či samostatných místností, v nichž se provozují loterie a podobné hry této vyhlášky, si provozovatelé těchto zařízení na území města Brna stanoví v pracovních dnech v časovém rozmezí od půlnoci do sedmi hodin a od 14 hodin do půlnoci,“ upřesnil povolenou dobu náměstek primátora Matěj Hollan (Žít Brno).

Z tohoto časového vymezení vyplývá, že v pracovních dnech v době od 7 do 14 hodin musejí být tyto provozovny nebo jejich části uzavřeny.

Tlak na zrušení či omezení heren a restaurací s hracími automaty ze strany města přináší postupně pozitivní výsledky. „Zatímco k 1. lednu tohoto roku bylo v Brně 322 heren, nebo restaurací s hracími automaty, k 1. prosinci se jejich počet snížit na 158, tedy přibližně polovinu,“ konstatoval náměstek primátora Martin Ander (Strana zelených).

Zástupci sázkových a loterijních společností, kteří na zasedání zastupitelstva vystoupili ve veřejné rozpravě, ale upozornili na skutečnost, že razantní zásah do herního průmyslu může způsobit citelný úbytek finančních prostředků do městské pokladny a do budoucna tak výrazně ovlivnit rozpočet města a městských částí.

Štítky městská část, Brno, Mokrá Hora, Žebětín, Tuřany, Řečkovice, Chrlice, Líšeň, Černovice, Starý Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová vyhláška zakazuje hazard v dalších městských částech  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.