Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladí extrémisté zrušili plánovaný pochod Brnem

Vedení radikálního uskupení Dělnická mládež zrušilo své prvomájové setkání v Brně. Jeho příznivci, jichž mělo dorazit okolo 500, vyrazí do Ústí nad Labem. Podpoří tam setkání Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). Dnes to řekl předseda Dělnické mládeže Erik Lamprecht.

Na setkání radikálů v Brně se připravovala nejen policie, ale i stovky jejich odpůrců z iniciativy Brno blokuje 2014! Sejít se chtěli ve stejný čas jako příznivci Dělnické mládeže a ukázat "klidným shromážděním", že v Brně radikály nechtějí. Lamprecht tyto reakce označil za komické.    

"Rozhodně nejsou důvodem, proč se v Brně nesejdeme. Do Ústí vyrazíme, protože nechceme tříštit síly," uvedl Lamprecht.

Na radnici Brno-střed má Dělnická mládež nahlášeny na 1. máje dvě akce v centru města. Uskupení by to umožnilo zvolit si na poslední chvíli lepší prostor k pořádání demonstrace. Příznivci Dělnické mládeže se scházejí na 1. máje v Brně zhruba každé dva roky. Je to obvykle spojeno s potyčkami s jejich odpůrci nebo s policií.

Zdroj ČTK

Štítky Dělnická mládež, setkání, průvod, extrémisti, radikálové, první máj, Brno, Dělnická strana sociální spravedlnosti, Ústí nad Labem, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí extrémisté zrušili plánovaný pochod Brnem  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.