Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ČSSD odjíždí z Brna jednotná a připravená na volební boj

Sjezd ČSSD v Brně podle znovuzvoleného předsedy Bohuslava Sobotky ukázal, že strana je sjednocená a připravená na podzimní volby do Sněmovny. Delegátům premiér v závěrečném proslovu řekl, že se nenaplnily katastrofické scénáře, které předpovídaly rozkol strany.

„Přijížděli jsme po mediální masáži, která předpovídala, že kdovíjaká katastrofa se tady odehraje (...). Jsem hrdý na to, že znalci ČSSD a analytici se naprosto spletli," uvedl. V pátečních volbách Sobotka u delegátů uspěl se svou představou nejužšího vedení strany. Dnes zopakoval, že zvítězili ti silnější.

Vedení ČSSD nyní otevírá práci na volebním programu. Sobotka chce, aby se do jeho přípravy zapojili i členové. „Chci, aby to byl jasný a přesný plán, chci aby to bylo srozumitelné, konkrétní a věcné, aby to lidem dalo naději, že řada věcí je řešitelná," konstatoval. Dokument hodlá představit na letní programové konferenci.

Připomenul, že zatím strana nemá vybrané lídry kandidátek. „Chci vás požádat o otevřenou debatu," uvedl Sobotka k chystaným diskusím o podobě krajských kandidátek. Na cestu do Sněmovny by se podle něj měly dostat silné osobnosti, krajští a komunální politici. „Pevně věřím, že tu bude 14 silných osobností, které budou vystupovat jako jeden tým," uvedl.

Proslovem uzavřel jednání sjezdu v Brně. Nové vedení ČSSD se sejde poprvé v neděli na obědě v restauraci Lidového domu Hybernia.

Zdroj: ČTK

Štítky ČSSD, Brno, Bohuslav Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD odjíždí z Brna jednotná a připravená na volební boj  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.