Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: 'Nikdy neodstoupím, nikdy!' vzkázal Babiš navzdory demonstraci tisíců lidí na Václavském náměstí

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes ráno rázně prohlásil, že nikdy neodstoupí z funkce předsedy vlády. V emotivním projevu před odletem do Bruselu reagoval na kauzu údajného únosu jeho syna na Krym a následnou demonstraci tisíců lidí z Václavského náměstí. Babiše přitom ve čtvrtek večer podpořil i prezident Zeman. Ten prohlásil, že pokud padne vláda, osloví sestavením nové opět Babiše.

ČTĚTE TAKÉ: Průlom v kauze únosu na Krym? Andrej Babiš junior napsal Seznamu, že jeho otec lže a proto chce vypovídat  

„Nikdy neodstoupím, nikdy. Ať si to všichni zapamatují. Nikdy. Pokud budu odvolaný, fajn," prohlásil dnes ráno Babiš.  Podle něj je celá kauza jen pokusem o puč. Neopomněl také zkritizovat veřejnoprávní média.

Zeman veřejně podpořil Babiše

Proti Babišovi se ve čtvrtek večer sešlo na Václavském náměstí v Praze několik tisíc lidí. Demonstranti požadovali okamžitou demisi premiéra. Ještě ten večer však v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov Zeman prohlásil, že přeje Babišovi pevné nervy a v případě odvolání ho pověří sestavením nové vlády znovu.

ČTĚTE TAKÉ: Podle reportáže Seznamu nechal Babiš unést svého syna na Krym. Nikdo ho neunesl, je nemocný, hájí se Babiš 
 

Foto Varvara Šatunova

Štítky Andrej Babiš, Krym, ANO, Čapí hnízdo, Seznam Zprávy, Protopopov, Václavské náměstí, Miloš Zeman, ANO 2011, Brusel, Seznam.cz, Andrej Babiš ml., Praha, demonstrace

VIDEO: 'Nikdy neodstoupím, nikdy!' vzkázal Babiš navzdory demonstraci tisíců lidí na Václavském náměstí  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.