Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně se natáčí film s Ivanem Trojanem ze 70. let

V Brně začalo natáčení filmu režiséra Jiřího Stracha o Chartě 77. Děj snímku České televize s názvem Osmy se odehrává na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let minulého století. Hlavní roli normalizačního úředníka režisér svěřil Ivanu Trojanovi. Dále ve firmu hrají Zuzana Stivínová, Jiří Dvořák a Zuzana Kajnarová. Vyplývá to z informací, které poskytla Česká televize.

"Nepracujeme s Chartou jako artefaktem, ani nerekonstruujeme skutečnou událost," uvedl scenárista Marek Epstein. Tvůrci chtějí ukázat, jak se člověk postaví k situaci, která po něm vyžaduje odvahu a rozhodnutí.

"Náš příběh by neměl být dobovou sondou, ale jen prostředím k otázkám, které hlodají v každém z nás. Snahou je černá komedie s nadějí," uvedl Epstein.

Hlavní hrdina prožívá ve filmu špatný den, ve kterém se mu na hlavu sesype všechno, co do té doby stavěl. Chvatně se snaží uvést věci zpět do původního stavu. Jak se ale nakonec ukáže, i pohromy mohou být k něčemu dobré.

Štáb filmu o neplánovaném podpisu Charty 77 bude v říjnu k vidění na několika místech v Brně, mimo jiné v Líšni, v ulicích Cejl a Bratislavská. Jiří Strach připravuje v brněnském studiu České televize podle scénáře Marka Epsteina už druhý film. V roce 2012 tady natočil pohádku Šťastný smolař.

Zdroj ČTK

Štítky film, Česká televize, Jiří Strach, Ivan Trojan, natáčení, Brno, Charta 77, Zuzana Stivínová mladší, Jiří Dvořák, Marek Epstein, Zuzana Kajnarová, Osmy, režisér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se natáčí film s Ivanem Trojanem ze 70. let  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.