Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně se natáčí akční seriál v americké produkci

Stadion Za Lužánkami se stal hlavním aktérem právě probíhajícího natáčení mezinárodní produkce seriálu Crossing Lines. V polovině října sice došlo v městské radě k zamítnutí žádosti o pronájem zchátralého stadionu, ale obě strany posléze našly společnou řeč.

"Rada návrh pronájmu nezamítla z důvodu nízké nabídky produkce, ale z důvodu nezpůsobilosti stadionu k podobné akci," sdělil Brněnské Drbně mluvčí magistrátu Pavel Žára. "Nešlo o to, že by město mělo obavu z toho, že by působilo v seriálu zanedbaně, odmítnutí dohody proběhlo spíše z technických důvodů," dodal Žára. Tiskový mluvčí nám dále prozradil, že původně navrhovaná částka 90 tisíc korun za přibližně týden natáčení v prostorách stadionu byla nakonec navýšena na 120 tisíc korun.

Natáčení seriálu probíhá v mezinárodní produkci zahrnující Německo, Francii a Spojené státy americké. Příběh se věnuje týmu detektivů, kteří projíždějí Evropou ve snaze chytit sériové kriminálníky, kteří svou činností přesáhnou hranice jednotlivých států. Hlavního detektiva hraje francouzský herec Marc Lavoine, kterému v práci pomáhá bývalý policista v podání Williama Fichtnera, kterého známe třeba ze seriálu Útěk z vězení. Nejznámější hvězdou, která se v seriálu zatím objevila je slavný Donald Sutherland. Právě natáčené díly se objeví v příštím roce ve druhé sérii seriálu, který dosud vysílaly televize NBC v USA, RAI2 v Itálii nebo TF1 ve Francii.

U nás seriál vysílá kanál AXN. V první sérii natáčené mimo jiné také v Praze se objevili i čeští herci jako Klára Issová, Marek Vašut, Karel Roden nebo Miroslav Šimůnek. 

Natáčení v Brně bude probíhat až do pátku 25. října.

Štítky natáčení, Brno, stadion Za Lužánkami, Crossing Lines, Bez hranic, USA, Marc Lavoine, William Fichtner, Donald Sutherland, Německo, Karel Roden, Klára Issová, Marek Vašut, Miroslav Šimůnek, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se natáčí akční seriál v americké produkci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.