Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O prohlídku Židovského hřbitova byl velký zájem

Naprosto vyprodané byly všechny Podzimní komentované procházky Brnem, které pořádalo Turistické a informační centrum města Brna od 4. do 26. října 2014. Na sedm procházek se s kvalifikovanými průvodci po stopách historie a brněnských zajímavostí vydalo přes dvě stovky zájemců.

A kvůli obrovskému zájmu nabízí Turistické a informační centrum města Brna mimořádně v rámci tohoto cyklu ještě jednou procházku po Židovském hřbitově.

Procházka po Židovském hřbitově se uskuteční v neděli 2. listopadu 2014. Sraz účastníků procházky je ve 13 hodin v ulici Nezamyslova 27, před hřbitovem. Vstupné: 50 Kč dospělí / 25 Kč děti od 6 let, studenti, senioři, ZTP, ZTP/P / zdarma děti do 6 let.

„Opět upozorňujeme, že vstupenky na prohlídku si lidé musí zakoupit předem v pokladně Labyrintu pod Zelným trhem. V tuto chvíli máme ještě dvacet volných vstupenek,“ uvedla ve čtvrtek vedoucí průvodců Turistického a informačního centra města Brna Mgr. Eva Formánková.

Procházka vede jedním z nejkrásnějších židovských hřbitovů v Evropě a její součástí je i videoprojekce v přednáškovém sále. Na hřbitově se nachází téměř 9 000 náhrobků v široké škále typů od prostých stél po honosné rodinné hroby a hrobky, které byly mnohdy zhotoveny podle předloh významných výtvarníků a architektů.

Turistické a informační centrum města Brna bude v pořádání komentovaných procházek pokračovat. Na předvánoční období připravuje sérii adventních procházek.

Autoři

Štítky židovský hřbitov, Brno, turistické centrum, průvodce, Eva Formánková, Evropa, Podzemí pod Zelným trhem, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prohlídku Židovského hřbitova byl velký zájem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.