Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

"Fyzický básník" Petr Váša slaví padesátiny

Brněnský hudebník, básník, výtvarník a performer Petr Váša, jenž je označován souslovím "fyzický básník", oslaví 7. února padesátiny. Vůdčí osobnost kapely Ty syčáci Váša, pro něhož jsou kromě expresivního projevu charakteristické i rozježené dlouhé prošedivělé vlasy a jehož "uniformou" bývá červené tričko, vystupuje sám v klubech nebo je častým účastníkem hudebních a divadelních festivalů.

"Fyzické básnictví je žánr, který jsem si vymyslel, když jsem byl přesycený zážitky z vystupování s kapelou a psaní písniček i z výtvarných experimentů," řekl jednou Váša, který začínal vystupovat v polovině 80. let s rockovou kapelou Z kopce a poté s projektem Ošklid.

Rozhodl se proto zmíněné činnosti spojit dohromady. "Nastěhoval jsem tu kapelu jakoby do svého těla a snažil se dělat něco takového jenom s rukama, nohama, hlasem a vlastní hlavou," vysvětlil.

Váša vystudoval dějiny umění na Masarykově univerzitě a pedagogicky působil na VUT v Brně a Janáčkově akademii múzických umění v Brně.

Tisková zpráva
Foto: petrvasa.cz

Štítky Petr Váša, hudební skupina, divadelní festival, Brno, Masarykova univerzita, Janáčkova akademie múzických umění v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Fyzický básník" Petr Váša slaví padesátiny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.