Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnská ZOO se připravuje na zimu, startuje Halloweenem

Pro pracovníky zoo jsou tyto dny spojené s prací kolem neustále padajícího listí, s přípravou zázemí zahrady na blížící se zimu a pro zvířata zejména změnou jídelníčku. S příchodem podzimu se totiž mění u zvířátek krmné dávky, kdy se ze zeleného krmiva přechází na sušené.

„Snažíme se co nejvíce napodobit podmínky v přírodě, to znamená, že během léta zvířata dostávají pestrou zelenou stravu, nabírají na síle i energii, kterou pak postupně čerpají celou zimu. Na podzim je větší podíl sena a část mrkve nahrazuje řepa.“, říká ředitel Zoo Brno Martin Hovorka. Naopak u ptáků, plazů a ryb se stravovací pravidla v souvislosti s ročním obdobím nemění. Další součástí podzimní přípravy je technické zabezpečení zahrady a příprava prostor pro zazimování zvířat. Probíhá kontrola vyhřívaných přívodů vody, a to zejména u sudokopytníků, např. u jelenů milu, sobů a bizonů.

Vedení Zoologické zahrady kromě péče o zvířecí svěřence myslí samozřejmě také na své návštěvníky. Sobota 1. listopadu bude v zoologické zahradě zábavná i trochu strašidelná, protože bude ve znamení dýní a halloweenských masek. Zahrada bude otevřena za normální vstupné až do 18 hodin a program nabídne soutěž o nejkrásnější dýni, dýňové dobroty i ohňovou show.

Otevírací doba zoologické zahrady je sice od listopadu do února od 9 do 16 hodin, ale 1. listopadu bude vyjímka. Halloweenský program začíná v 16:00 a končí ve 20:00, proto budou v tento den pokladny otevřeny až do 18:00. Pro návštěvníky, kteří se budou chtít účastnit soutěže O nej dýni, budou připraveny zdarma halloweenské dýně v dolní části zahrady u točny zoovláčku.

V 17:00 začne strašidelná stezka zahradou, na které se lidé setkají se záhadnými postavami, ale také se zvířaty, které jim představí jejich chovatelé. Vzhledem k tomu, že je již měsíc v provozu Africká vesnice, ochutnávka dýňových specialit bude probíhat právě tam. V rámci celého podvečera se budou moci návštěvníci setkat například s medvědy kamčatskými, pandami červenými, velbloudy, lemury a plameňáky. Na pódiu u Dětské zoo pak bude odměněno deset nejkrásnějších a nejstrašidelnějších dýní a dárkem pro všechny bude ohňová show v podání Dua In Flamenus.

Kdo nestihne Halloween, může se zúčastnit Lampionového průvodu o týden později a zahájit tak novou tradici, kdy se formou hry společně se zvířátky připravíme na zimní období. Kdo bude chtít, může si vlastnoručně vyrobit lucerničku ze zavařovací sklenice (poplatek 30,-Kč).

30. listopadu pak proběhne tradiční Rozsvícení vánočního stromu pro zvířátka.

Autoři

Štítky zima, zahrada, Zoologická zahrada Brno, Halloween, zoologická zahrada, dýně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská ZOO se připravuje na zimu, startuje Halloweenem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.