Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Architektonická výstava je k vidění na Staré radnici

Mendelovy zahrady očima studentů je téma výstavy, kterou nabízí Urban centrum na Staré radnici. Výstava seznamuje s Ateliérovou prací studentů Fakulty architektury VUT v Brně.

Studenti pod vedením prof. Ing. arch. Ivana Kolečka zpracovali návrh na úpravu svahu Žlutého kopce nad starobrněnským klášterem a řešili možnosti nové funkce klášterní zahrady v návaznosti na vstup do Mendelova muzea.

Talentovaní architekti měli za úkol prostřednictvím urbanisticko-architektonického řešení přiblížit veřejnosti i odborníkům vědeckou činnost jednoho z nejvýznamnějších badatelů působících v Brně.

Autoři práce navrhují otevřít Mendelovy zahrady Brňanům i návštěvníkům města a vytvořit z nich kulturně - naučné území, tedy místo, které není ani botanickou zahradou, ani parkem, nýbrž přírodním prostředím umožňující nový pohled na výsledky křížení různých rostlin (jabloní, vinné révy, tulipánů apod.).

Představy studentů o úpravách Mendelových zahrad a jejich přeměně v místo poznávání a odpočinku si můžete prohlédnout v Urban centru na Staré radnici.

Napsal Mgr. Pavel Žára, tiskový mluvčí Magistrátu města Brna
Foto: DominikTefert, Wikipedia

Štítky výstava, studenti, svah Žlutého kopce, Mendelovy zahrady, radnice, zahrada, Brno, Mendelovo muzeum Masarykovy univerzity, Wikipedie, Urbana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Architektonická výstava je k vidění na Staré radnici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.