Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Burlesque, Mucha, Hrnem Brnem, Burčákový pochod a výstava adoptovaných pejsků

Burčák, ženy, filmy – tak ve zkratce popsat tento týden. Zní to lákavě že? Na podzim je třeba se zahřát, ale čtvrteční show vás zřejmě až rozpálí. Jak vám pak přijde vhod pořádná víkendová procházka!

Prague Burlesque Show oslaví ve čtvrtek 12. října své desetileté výročí. A to v SONO centru v Brně! Tomuto nezbednému souboru se v krátké době podařilo zařadit Prahu mezi burleskní metropole. Do Brna přiveze výběr toho nejlepšího z jejich repertoáru – a obří sklenka, jedno z neznámějších vystoupení, nebude chybět! Hlavní hvězdy večera budou Lady Mousellyca, Angelina Angelic, Miss Cool Cat a Sonny Vargas. Společně s nimi skvělé Ritzy Dancers a vyšinutý lokaj.

V termínu od 11. do 14. října proběhne letos již 58. ročník mezinárodního festivalu krátkých filmů Brněnská 16. Letošní motto hlásá MY JSME RODINA! Taková, jedna velká, filmová... A rodinu třeba navštěvovat. Tak si zajděte na jeden, více či třeba všechny z 42 krátkých filmů z celého světa.

Než se pustíme do festivalu, dáme si jeden rodinný koncert na rozehřátí. MUCHA ve foyer Sálu Břetislava Bakaly nás naladí v úterý 10. října na rodinná témata. S akreditací na Brněnskou 16 vstupné zdarma.

Pokud jste milovníky psů, rozhodně se v sobotu přijďte podívat do Lužánek. Své nové páníčky tam totiž budou hledat pejsci z útulků. CHCETE NÁS? Umísťovací výstava a promenáda adoptovaných psů si dává za cíl ukázat,  že v útulcích už dávno nejsou jen staří, nemocní a agresivní psi. Že jsou to psi, které odložil člověk, protože už se mu nehodili do života. A že co je  pro jednoho "odpadem", pro jiného může být zlatem.

Hrnem Brnem bude v sobotu 14. října slavit! Čeká nás totiž desáté pokračování brněnské klubové noci. Jako vždycky můžete počítat s následujícím - 6 klubů, více jak 20 kapel, kyvadlová doprava, lístek za 100 Kč a pořádná nedělní kocovina. Prý to bude to divoký!

Burčák je nápoj plný zdraví. Obsahuje obrovské množství přínosných látek, vitamínů, enzimů, ovocných cukrů. Procházky jsou také zdravé. A teď nemáte žádnou výmluvu, proč nezúčastníte Burčákového pochodu, který nás v sobotu 14. října v Miloticích čeká.

 

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Brno, výstava, pes, Praha, Břetislav Bakala, festival, krátký film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Burlesque, Mucha, Hrnem Brnem, Burčákový pochod a výstava adoptovaných pejsků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.