Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Sladký život ku*ev, Slavnosti vína, Októbrfest a Svatováclavské hody

Ošklivé počasí na náladě nepřidá, tak je třeba si ji vylepšit vlastním přičinění. Zlepšíte si pohled na svět skrz dvoudecku vína nebo půllitr? A když ani to nezabere, tak je možností postavit si loď a zmizet někam za teplem. Ale víte co – vždycky může být hůř.

Tak hned ze začátku týdne přitvrdíme a pondělí věnujeme Sladkému životu kurev. Tak se totiž jmenuje dokument, který se bude v pondělí 18. září promítat v Kabinetu FILMÚZ. Před projekcí bude diskuze s Martinem Hlavácsem – možná ho bude ten znát spíše pod jménem „Public Agent“. Ale žádné zvrhlosti nečekejte. Diskuze se povede na téma obrazu ženy v pornoprůmyslu. Zaobírat se bude otázkou feminismu, genderové nevyrovnanosti, symbolu ženy jako pouhého objektu nebo její anihilace.

Milovníci vína berte si v práci dovolenou, najděte si své místečko na Svoboďáku a nalaďte chuťové buňky. Ve čtvrtek 21. září začínají na náměstí Svobody Slavnosti vína a potrvají až do 30. září. Můžete se těšit na víno i burčák z 24 vinařství.

Pivaře pošlu jen o kousek dál – na Zelňák! Od čtvrtka 21. září až do soboty 23. září zde bude v Tržnici brněnský Októbrfest. Ochutnat budete moct i originální piva z německého Oktoberfestu.

Atmosféru hodů si užijete i v Brně, třeba na Medláneckých svatováclavských hodech od pátku 22. září do neděle 24. září. Víno, zpěv, kroje, stárky i stárci, stavění májky a tancovačka – to vše vás čeká.

Že loď může mít jen miliardář? Hloupost. Kluci z brněnské Expediční klubovny si postavili loď z petflašek a doplavili se až do Afriky. V úterý 19. září si můžete v Expediční klubovně poslechnout strasti i slasti, které na své cestě zažili.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky víno, slavnost, burčák, Oktoberfest, pivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Sladký život ku*ev, Slavnosti vína, Októbrfest a Svatováclavské hody  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.