Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Otevřená Jaselská, Mydy Rabycad, Barvám neutečeš, Mariánské léto a Vyrob si leporelo

Okurková sezóna se v Brně nekoná! Ba naopak – každý týden se v Brně objeví tolik akcí, že je občas těžké upřednostnit jednu či druhou. Koncerty, sport, dobré pití i jídlo… Je skoro škoda z Brna odjíždět na dovolenou, když je možné tady tolik zažít.

Co se stane, když se podniky z Jaselské ulice spojí dohromady? Akce jménem Jaselská open – osvěžující letní street menu pod širým nebem! V sobotu 26. srpna se můžete po celý den těšit na drinky, dýmky, palačinky, mňamky, stříhání, Reparáda - butik, živé malování, autorské čtení, spřízněné hraní, DJ's, performance a chill out zónu. A vystoupí i Mucha a další!

Tohle bude naprostá perla na závěr letní sezóny a šňůry koncertů v rámci Letního kina na Špilberku! Mladá elektroswingová kapela MYDY RABYCAD bude mít ve čtvrtek 24. srpna koncert pod širým nebem přímo v prostředí hradu Špilberk. Můžete se těšit na neskutečnou dávku energie u které nevydržíte jen tak nečinně stát.

Mariánské léto je tady již po čtvrté! A pořadatelé si dali na výběru kapel opravdu záležet! Na tomto jednodenním festivalu v sobotu 26. srpna vystoupí Dara Rolins, kapela Buty, Aneta Langerová, Xindl X, Vypsaná Fixa, Mira, Sebastian a další.

Barvám Neutečeš ve tmě? No jasně! Běžecká akce 26. srpna na výstavišti, kde vítězem není nejrychlejší, ale ten, kdo si užije nejvíc zábavy. Stačí jen vyrazit na trasu dlouhou 5kilometrů během či chůzí a nechat se při tom ve 4 barevných zónách zasypat barvami, které se na tobě pomocí UV světla fantasticky rozzáří.

Jak se může kráva spojit s želvou? Jednoduše! Třeba při výrobě leporela. Upustit uzdu fantazii můžete na workshopu pro malé i velké Vyrob si leporelo, který se koná v pondělí 21. srpna od 10 hodin v Kulturáriu Café. Na dílně jsou vítáni všechny generace – rodiče i malé děti, aby si společně vytvořili svoje unikátní leporelo – dílo!

A jelikož se prázdniny nemilosrdně krátí, tak ten, kdo ještě nestihl letní kino by si měl pospíšit – obzvlášť když je v Brně tolik možností. A prázdniny bez návštěvy letního kina prostě nejsou prázdniny! V tomto článku si můžete připomenout, že je opravdu z čeho vybírat.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Brno, MYDY, léto, hudební skupina, letní kino, Špilberk, Dara Rolins, Xindl X, Aneta Langerová, Vypsaná fiXa, Buty, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Otevřená Jaselská, Mydy Rabycad, Barvám neutečeš, Mariánské léto a Vyrob si leporelo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.