Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Špilberk obsadí skřetí horda! Fenomenální výstava představí svět skřetů z kmene Snaga

Jeden kmen – to je brněnský výtvarný fantasy projekt, ve kterém ožívá svět bytostí známých lidem jako skřeti. Sami se ale ve svém jazyce nazývají uruki. Velkolepá fotografická výstava Jeden kmen vás na Špilberku provede táborem skřetího kmene, zúčastníte se boje i lovu, stanete se svědky tajemných rituálů a dokonce uvidíte pohřeb starého šamana.

Pokud patříte mezi fanoušky fantasy a nebojíte se vkročit do naturalisticky ztvárněného světa divokých skřetů, výstavu Jeden kmen si nesmíte nechat ujít. Začne netradičně – jednodenním fantasy festivalem na nádvořích hradu Špilberku. Skřetí open-air festival zahájí skřetí výstavu v sobotu 23. září od 13.30.

Na festivale zakusíte život samotných skřetů. Na programu je turnaj v bojové aréně, šamanské věštby, střelba z kuše nebo ukázka práce s dřevěným jeřábem na lidský (skřetí) pohon. Vystoupí na něm také skupiny Deloraine, Vintage Wine, Postcards from Arkham, Trolíla a kapela Jeden kmen.

Samotná výstava bude k vidění od 24. září. Projekt Jeden kmen se sice inspiruje reáliemi z děl J. R. R. Tolkiena, vytváří si však vlastní detailně propracovaný svět. Návštěvníci se podívají do tábora kmene, spolu s válečníky zakusí boj i lov, stanou se svědky tajemného rituálu a zúčastní se i pohřbu starého šamana.

Žádný fanoušek fantasy by si neměl nechat ujít tuhle naturalisticky ztvárněnou skřetí výstavu plnou fotografií, rekvizit a zvuků. Nutno dodat, že vznik výstavy mohutně podpořili sami příznivci skrze portál Startovač.cz.

Štítky kmen, výstava, Špilberk, festival, John Ronald Reuel Tolkien, Deloraine, Postcards From Arkham, pohřeb, rituál, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špilberk obsadí skřetí horda! Fenomenální výstava představí svět skřetů z kmene Snaga  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.