Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Létofest, Noční kostnice, koncert na Špilasu a Léto v centru

Spoustu lidí nejspíš musela zasáhnout čerstvá zpráva o tom, že Karel Gott kvůli nemoci v Brně nevystoupí. Organizátoři však dokázali sehnat skvělou náhradu v osobě Davida Kollera. Ten tak doplňuje velmi pestrý a zajímavý program, jak strávit nadcházející víkend.

I tento pátek od 19 hodin se otevře Kostnice u sv. Jakuba. Prohlídky se konají každých 30 minut ve skupině maximálně po 20 osobách. Poslední prohlídka probíhá 22.30. Svíčkami osvětlené království smrti dokreslí speciální hudba Miloše Štědroně.

V pátek bude 18. Mezinárodní hudební festival Špilberk  připravený Filharmonií Brno pokračovat Uherskými tanci. Uskuteční se na nádvoří Špilberku.

Marek Ztracený, Wanastowi vjecy, Portless  jsou lákadla LétoFestu na bývalém fotbalovém stadionu za Lužánkami. Hudební program začne v sobotu ve 13 hodin a celá série vystoupení završí před půlnocí Marek Ztracený a Marta Jandová. Původně měl vystoupit i Karel Gott, ale v pátek se ze zdravotních důvodů omluvil. „Chceme, aby zde byl nejen sport, ale i kultura,“ uvedl bývalý fotbalista a bavič Petr Švancara, který má stadion v pronájmu.

V rámci akce Léto v centru bude v sobotu na Moravském náměstí od 19 hodin diskotéka Elektro sessions a v nedělí na nádvoří Staré radnice divadlo Circus Theater Kaborka. Ukazuje dvojí život umělců a manželů, kontrasty mezi dvěma světy – životem doma a na jevišti.

Foto iTras.cz | Zdroj MMB

Štítky Karel Gott, David Koller, Brno, koncert, Marek Ztracený, Miloš Štědroň, Špilberk, Marta Verner, Petr Švancara, nádvoří, Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Létofest, Noční kostnice, koncert na Špilasu a Léto v centru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.