Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Balkánská bouře dnes otřese Špilasem. Špilberk Balkann nabídne jídlo, energii a Dubiozu Kolektiv

Už dnes se Špilas otřese pod náporem balkánské energie. Multižánrový festival Maraton Hudby, který odstartoval včera pouličním buskingem, pokračuje dnes akcí s názvem Špilberk Balkann. Návštěvníky čeká odpoledne plné balkánských rytmů, kejklířů, balkánského jídla a různé další zábavy. Celý program se bude skládat z balkánských kapel známých po celé Evropě. Hlavním tahounem večera bude bosenská Dubioza Kolektiv, která přiváží svou energickou show plnou „ožehavých témat“ a neotřelých rytmů.

Kapela se po vydání posledního alba stala obrovskou záležitostí východní Evropy, procestovala USA a byla zvolena nejlepší kapelou festivalu Eurosonic.

Dalším vystupujícím není nikdo jiný, než oblíbená „turbopolka“ Russkaja ze sousedního Rakouska. Kapela hrající na pomezí stylu gypsy punk, folk punk a SKA učarovala návštěvníkům mnoha festivalů a začíná se rozkoukávat na mezinárodním poli. Neskutečné energii, kterou dokáží naservírovat publiku před nimi, nejde odolat a když vytasí své cover verze největších světových hitů, tančí již každá duše.

Třetím zahraničním účastníkem tohoto dne jsou maďarští Bohemian Betyars. Kapela, která je na začátku svého tažení mimo rodnou hroudu však nadchne každého, kdo má rád gypsy punk s balkánskými rytmy v neuvěřitelném rytmu.

Domácí scénu budou zastupovat Circus Brothers. Kapela, která má za sebou čerstvé vydání posledního alba (ještě pod názvem Circus Problem), se kterým objela celou zem a dostala se i za hranice do celé Evropy. Toto uskupení na vás od prvních tónů dýchne pohodovou atmosféru a chuť tančit, bavit se a hýřit pohybem.

After party celého dne si vezmou na starosti kluci ze známého dua MALALATA, kteří svou show plnou balkánských beatů zakončí večer plný energie, hudby a všudypřítomné zábavy.

Foto Facebook, Dubioza Kolektiv

Štítky hudební skupina, energie, festival, jídlo, Evropa, punk, USA, bouřka, Rakousko, Východní Evropa, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Balkánská bouře dnes otřese Špilasem. Špilberk Balkann nabídne jídlo, energii a Dubiozu Kolektiv  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.