Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Festival Hrady CZ dnes startuje na hradu Veveří svou moravskou část

Hudebně-kulturní festival Hrady CZ se po svém úspěšném turné po českých památkách představí jako Moravské hrady.CZ na Moravě 11. a 12. srpna na hradě Veveří, 18. a 19. srpna na Hradci nad Moravicí a 25. a 26. srpna na Bouzově. Ve dnech 1. a 2. září festival ještě čeká zastávka na českém Bezdězu a svoji pouť uzavře 9. září na hradě Červený Kameň nedaleko Bratislavy. Fanoušci budou moci na jednotlivých hradních zastávkách zhlédnout kromě jiných koncerty takových kapel a interpretů, jako jsou například Tomáš Klus, Mig 21, Arakain & Lucie Bílá, Richard Müller, Horkýže Slíže, Mandrage, No Name či zpěvačka Anna K.

Novinkou letošní hradní šňůry je vystoupení Arakainu a Lucie Bílé. Ta si koncerty se svou "srdcovou formací" doslova užívá. "Arakain je moje srdcová kapela, vždycky s nimi ožiju. Zahrajeme naše klasické hity, jako je Cornuto, Zimní královna a podobně. Něco odzpívá Honza Toužimský, pak dám já pět sólovek a zbytek odzpíváme dohromady," říká Lucie Bílá Hrady CZ si také vychutnává Tomáš Klus: "Dvouměsíční turné s ostatními vystupujícími je to, co na Hradech CZ miluju. Díky tomu, že je festival putovní, má takřka rodinnou atmosféru."

Po dlouhých dvanácti letech se na festivalu představí také Richard Müller, diváci si jeho koncert budou moci vychutnat na Hradci nad Moravicí, v Bouzově i na Bezdězu. "Když jsem se dozvěděl, že budeme koncertovat na Hradech CZ, opravdu mě to mimořádně potěšilo. Jednak proto, že tento festival má vysoké renomé, a také proto, že jeho atmosféra je kouzelná a pohádková," říká Müller.

Chybět nebudou také interpreti a kapely Xindl X, Olympic, Wohnout či Visací zámek, na hradě Veveří pak vystoupí exkluzivně Ivan Mládek s Banjo Bandem. V pátek se areály otevřou vždy v 16 hodin a program proběhne stejně jako v sobotu na dvou pódiích. Tradičně jej oživí vždy mezi devátou a půl desátou večerní festivalový karneval s vyhlášením nejlepších masek, každý, kdo přijde v masce, dostane dárek.

Na festivalu Hrady CZ dále vystoupí Sto zvířat, Plexis nebo Portless. Partnerem festivalu, na kterém můžou návštěvníci dále vidět také například rappery Vladimira 518 či Majka Spirita + H16, je i letos Národní památkový ústav.

Tisková zpráva

Štítky festival, Hrady CZ, Hrad Veveří, koncert, hudební skupina, Lucie Bílá, Richard Müller, Tomáš Klus, Anna K, Hradec nad Moravicí, Bouzov, Bezděz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Hrady CZ dnes startuje na hradu Veveří svou moravskou část  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.