Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dnes startuje jedinečný budapešťský festival Sziget. Nabídne hvězdy kalibru Pink nebo Macklemore

Už dnes startuje největší festival ve střední Evropě - Sziget. Budapešť navštíví během týdenního festivalu nejen světové hvězdy popové scény, jako jsou Pink, The Chainsmokers, Major Lazer, Wiz Khalifa, Macklemore & Ryan Lewis, ale i stovky dalších kapel a umělců včetně českého zástupce hudební scény - Klara & The Pop.

Festival Sziget: Ostrov svobody, je sedmi denní festival, který se koná na krásném zeleném ostrově uprostřed Budapešti. Celotýdenní non-stop událost, kde najdete zhruba 50 programových stanovišť a nabídka zahrnuje okolo 200 událostí denně, je považována zajedno z nejlepších a největších multikulturních setkání na světě.

Jména účinkujících kapel sahají od těch největších na mezinárodní poprockové scéně až pohvězdy elektronické a world music, i když tu při procházce po obrovském festivalovém areálu najdete i metal, folk, jazz, blues, alternativní a dokonce i klasickou hudbu.

Sziget není jen hudba, nabízí take různé kulturní program jako divadla, circus nebo výstavy. Také tu najdete pláž, kde si můžete do sytosti užít léta a Dunaje. Také jde o jediný velký festival, kde najdete autentickou romskou hudbu a místo pro gay komunitu.Festival ročně přiláká vice než 500 000 Szigeťanů během týdne svého konání.

Z České republiky to není do Budapešti daleko a rozhodně stojí za to zajet se na Sziget podívat. Vzhledem k tomu, že celý festival trvá 7 dní, je jednodušší koupit si jednodenní či víkendovou variantu. Letošní novinkou jsou právě víkendové vstupenky, které zaručují tři dny plné skvělých koncertů a zábavy. Díky této možnosti ušetříte 25 eur, což když jedete v páru, znamená 50 euro dohromady. A znáte to, ve dvou se to lépe táhne.


Program hlavního pódia:

9. srpen, středa: Pink, Billy Talent, Dubioza Kolektiv

10. srpen, čtvrtek: Wiz Khalifa, Biffy Clyro, Jamie Cullum, Tom Odell

11. srpen, pátek: Kasabian, PJ Harvey, Mando Diao, Rudimental live

12. srpen, sobota: Macklemore & Ryan Lewis,  Clean Bandit,

13. srpen, neděle: The Chainsmokers, Hurts, Metronomy, White Lies

14. srpen, pondělí: Major Lazer, George Ezra, Glass Animals, Two Door Cinema Club,

15. srpen, úterý: Dimitri Vegas & Like Mike (závěrečná show s ohňostrojem) The Kills, Birdy, Alt-J

Celý program najdete na webových stránkách akce. 

Tisková zpráva

Štítky Sziget Festival, festival, Budapešť, Wiz Khalifa, Ryan Lewis, The Chainsmokers, střední Evropa, hudební skupina, PJ Harvey, Tom Odell, George Ezra, Jamie Cullum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes startuje jedinečný budapešťský festival Sziget. Nabídne hvězdy kalibru Pink nebo Macklemore  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.