Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: MotoGP, noční kostnice, přespání v kasematech, Beseda u Bigbítu i pivní festival

Po celém týdnu horka přišla dnes velmi žádaná a příjemná letní sprcha. Tu nejspíš moc neuvítají příznivci motosportu, který na víkend ovládne Brno. Nabitý program však čeká i ty, kteří se rozhodnout strávit víkend v uzavřených prostorách. Například v podzemí.

Vrcholný motoristický podnik MotoGP na Masarykově okruhu začíná dnes dopoledne volnými tréninky. V sobotu od 9 hodin je připravena kvalifikace a v neděli Moto3 odstartuje v 11, Moto2 ve 12.20 a MotoGP ve 14 hodin. Na trati se pojednou také doplňkové závody. 

Tajemno a ochlazení slibují dvě podzemní akce

Kostnice u sv. Jakuba nabízí pro zájemce noční prohlídky . Budou každý srpnový pátek. První dnes v 19 hodin. Prohlídky se konají každých 30 minut ve skupině po 20 osobách. Poslední noční návštěva podzemí začne 22.30.

V sobotu je připraveno pro zájemce nocování v kasematech  Špilberku. „Zkusí, jak se cítili vězni v kdysi nejtvrdším habsburském žaláři. Čeká je přísný vězeňský režim a v noci jen tma, dřevěná pryčna a možná překvapení,“ uvedl Michael Kalábek, mluvčí Muzea města Brna, které spravuje Špilberk. Akce je pro 30 odvážlivců a zatím jsou volné vstupenky.

V tropických dnech může být lákává i jedna skutečnost: v kostnici je stálá teplota 16 stupňů Celsia a v kasematech jen 10.

Obdivuhodných 25 let už se v Tasově nedaleko od Brna schází milovníci hudby a umění. Beseda u Bigbítu nabízí širokou paletu vystoupení - hudební, divadelní, diskusní. Letošní jubilejní ročník nabídne krom stálic domácí scény také zajímavé hosty ze Švédska, USA, Polska či Slovenska.

A už Špilberku ještě zůstaneme. V sobotu ožije pevnost Nocí flamenca, jež odstartuje 18. ročník Mezinárodního kytarového festivalu. Ten představí v průběhu šesti dní řadu špičkových zahraničních kytaristů.

Na vedro je nejlepší pivečko. A zchladit se - pokud to počasí bude vyžadovat - může člověk přímo v brněnském centru. Pivní festival  je do soboty na náměstí Svobody. Mok nabízejí domácí i zahraniční pivovary od 11 do 20 hodin.

Milovníci historických kol se sjedou v sobotu k restauraci Šelepka v sadech Národního odboje. Program Histopedálu začíná v 10 hodin, kdy je možné se přihlásit do soutěže elegance. Podmínkou je dobové oblečení do roku 1955. V 11 hodin vyjede historický peloton na prohlídku Technického muzea, aby se vrátil zpět na Šelepku, kde bude od 14.30 bude kulturní program.

Foto Spilberk.cz, Kalendář Akcí Atlas Česka, MMB, Beseda u Bigbítu | Zdroj MMB

Štítky festival, kasematy, Beseda u Bigbítu, Brno, Špilberk, Masarykův okruh, Muzeum města Brna, USA, Polsko, Švédsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: MotoGP, noční kostnice, přespání v kasematech, Beseda u Bigbítu i pivní festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.