Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Pokáč, jazz ve městě, Tři sestry a ovíněný Petrov

Tento týden mám něco pro vinaře i pro pivaře. Co radši upřednostníte vy – pozorování západu slunce přes skleničku vína na Petrově nebo radši koncert, kde najdete výčep rovnou na pódiu? Pro nerozhodné jsou tu další akce, kde seženete jak víno, tak i pivo.

Písničkář a textař Pokáč v březnu naplnil koncert v Eleven Clubu a atmosféra stála fakt za to. Ve čtvrtek 20. července bude mít ale ještě více prostoru – koncert Pokáče a Jakuba Ondry bude pod širým nebem mezi hradbami Špilberku. Tento koncert bude probíhat v rámci Koncertů na letňáku.

Bohemia Jazz Fest se stal v krátkém čase jedním z největších letních jazzových hudebních festivalů v Evropě. Časopis Downbeat ho dokonce uvádí, jako jednu z nejvýznamnějších světových kulturních akcí. V Brně si můžete jazzový večer užít na náměstí Svobody v pondělí 17. a v úterý 18. července. A ještě něco – vstup je zdarma!

V sobotu 22. července se můžete těšit na koncert Tří sester. A rovnou na hradě Veveří! Můžete se těšit na zcela nový playlist, jelikož Tři sestry vyměnily více než třetinu písní. Ale nebojte, tradiční oblíbené klasiky stále zůstávají. A můžete se těšit na jeden bonus – nebude chybět výčep Radegast přímo na pódiu, ze kterého se bude občerstvovat jak kapela, tak i návštěvníci v první řadě.

Pivo na koncertu potěší pilaře, ale ani vinaři nezůstanou tento týden na suchu. Pamatujete, když jste s partou přátel objevovali na Petrově kouzlo vína? Vraťte se v pátek 21. a v sobotu 22. července zpátky na místo vinného činu díky akci Ovínění pod Petrovem! Tentokrát bez petky stáčeného, ale pěkně se skleničkou naplněnou kvalitním vínem.

 

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky koncert, Brněnský Petrov, víno, Tři sestry, Pokáč, vinařství, Jakub Ondra, jazz, Evropa, Špilberk, Brno, Náměstí Svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Pokáč, jazz ve městě, Tři sestry a ovíněný Petrov  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.