Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fluffy párty zahájí sezonu Kina Art v přechodném letním sídle The Distillery

Kino Art zahájilo dlouho plánovanou rekonstrukci budovy v Cihlářské ulici, aby se v říjnu mohlo znovu otevřít v nové a dokonalejší podobě. Mezitím bude Art i nadále přinášet filmový program v digitální kvalitě a artovou atmosférou, avšak v novém prostředí. Svůj provoz dočasně přesune do kulturního klubu The Distillery – Social Reactor. Velkolepé otevření Kina Art v industriálních kulisách se uskuteční při příležitosti "Fluffy party" 17. května.

„FLUFFY jsou třeba obláčky, pěna, chomáčky, koťátka, cukrová vata, zkrátka vše nadýchané a jemné. Vytáhněte ze skříně svůj nejplyšovější kabátek, heboučké bačkůrky či kožešinovou čepičku a doražte na oslavu umění a fluffu," lákají na facebookové události organizátoři oficiálního otevření nového letního působiště Kina Art.

Centrum The Distillery se nachází v centru Brna v Pekařské ulici 76 naproti nemocnice u sv. Anny. Prostor bývalého lihovaru poskytne zázemí také baru 5m2, galerii, bikeshopu a coworkingu. Letní atmosféru skvěle doplní posezení na dvoře.

Opening mají v režii nejen Kino Art a Distillery, ale také bar SKØG, který zahájí provoz letního baru na nádvoří s názvem 5m2 a také se postará o „fluffy“ nabídku během výjimečného večera. Současně zahájí fungování také zavedená Galerie Art vernisáží Petra Nápravníka.

Architektonické studio KOGAA představí návštěvníkům zrekonstruované prostory pro coworking a k vidění budou kola a cyklistické doplňky japonské značky Tokyobike, která budou v prodeji v novém místním bikeshopu. Areál se 17. května otevře v 18 hodin. V 19 hodin proběhne oficiální slavnostní zahájení. Od 21 hodin začne party s doprovodem DJ.

Samotný kinosál „pokřtí“ projekce s „fluffy“ tématikou. Art bude v dočasném působišti pokračovat ve své dramaturgii, tedy bude uvádět artové tituly, ale i kvalitní mainstream a díky digitálnímu projektoru i letní premiéry. Připraven je i speciální program například na Brněnskou muzejní noc, jež se uskuteční 20. května.

V rámci Festivalu ošklivé hudby 25. května se diváci mohou těšit na první celovečerní animovaný film Dobrodružství prince Achmeda doprovázený živou hudbou a několika projekcemi přispěje Kino Art také k programu festivalu Meeting Brno (v Kině Art 22. – 28. května). Kino bude v The Distillery působit do 30. září letošního roku. Poté se vrátí do nově zrekonstruované budovy v Cihlářské ulici.

Tisková zpráva

Štítky Kino Art, Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Muzejní noc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fluffy párty zahájí sezonu Kina Art v přechodném letním sídle The Distillery  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.