Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Čarodějáles, H16, Cold Cold Nights nebo cesta DOLLERU

Pryč jsou ty doby, kdy pálení čarodějnic a oslava příchodu jara zahrnovalapouze  pálení ohně a sezení u něj. Nyní se, aspoň tedy v Brně, nevítá jaro pálením Moreny, ale pořádnou dávkou koncertů nebo festivalem pod širým nebem.

Dvoudenní Čarodějáles tradičně zahájí festivalovou sezónu na Jižní Moravě. 10. ročník brněnského festivalu začne v pátek 28. dubna na koupališti Riviéra a bude pokračovat až do soboty. Vystoupí zde kapely jako Visací zámek, Tři sestry, Tatabojs, XIII. století a další. Na sobotu budou připraveny dvě stage, pivo bude, tak jen aby i počasí přálo!

Klub Ahoy u Priglu se aspoň částečně drží tradic. Na čarodějnickou párty, která je kdy jindy než v neděli 30. dubna – den před státním svátkem, přislíbili pálení ohně. A nejen tak ledajaké, o půlnoci má být ohnivá show. Tento večer je zároveň i zahájením sezóny oblíbeného brněnského klubu u přehrady.

Legendární hiphopová skupina H16 přijede představit svoje nové album SÍLA v pátek 28. do brněnského SONO centra. Můžeme se těšit na Majka Spirita, Otise, Cigo a Grimasa. Jako speciální hosté dojedou i rapeři Separ a Dame.

Křest debutového alba post rockových Cold Cold Nights, s nimiž definitivně spojil síly folk garážový písničkář Jakub Jirásek, dříve vystupující pod pseudonymem J, bude ve středu 26. dubna na Flédě. Album (The) Last Summer vypráví příběhy osamělých mileniálů potýkajících se s tradičními koncepty genderových rolí, národní příslušnosti a se vztahy na dálku.

A na závěr pro vás mám jednu nehudební akci. Všichni to známe, s novým rokem/měsícem/týdnem/dnem přichází nové odhodlání začít cvičit, lépe se učit, dodržovat deadliny v práci i soukromém životě. Jenže komu z nás takové odhodlání vydrží a své cíle splní?

Motivační diář DOLLER byl vytvořen za účelem "najít sebe sama". Věří, že ve fantazii se meze nekladou, a že čím dříve začneš, tím dříve se tvé sny stanou skutečností. Ať už DOLLER znáte nebo ho i vlastníte, nezajímalo vás někdy, kdo za tím vší stojí? V úterý 25. dubna poznáte v Uniferu nejen jeho tvůrce, ale zjistíte i jaká byla jejich cesta a jak se bude ubírat dál.

Aneta Krikelová

Štítky Brno, festival, koncert, slavnost, Visací zámek, Tři sestry, jaro, Jihomoravský kraj, DAME a.s. v likvidaci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Čarodějáles, H16, Cold Cold Nights nebo cesta DOLLERU  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.