Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SONO rozezní hity Petra Hapky a Michala Horáčka

PR článek

Textař, básník, publicista a spisovatel Michal Horáček se po roce chystá opět do Brna. Výběr písní nejen z dílny Hapka - Horáček potěší příznivce ve čtvrtek 27.4.2017 v sále Sonocentra.

Dramaturgie představení navazuje na program předešlých recitálů, zejména na poslední recitál Na cestě, který vychází z alba Segrado vydaného v létě 2014. Dojde však také i na ostatní Horáčkovu tvorbu, zejména jeho spolupráci s hudebním skladatelem Petrem Hapkou. Slovem provází Michal Horáček, zpívají Lenka Nová, Ondřej Ruml a František Segrado za hudebního doprovodu kvartetu Mateje Benka.

Mezi významné počiny Michala Horáčka patří např. lyrikál Kudykam, jehož libreto obsahuje přes 2000 veršů a který měl premiéru v roce 2009 ve Státní opeře (Praha) a Janáčkově opeře (Brno). Album Český kalendář (2013) obsahující 32 zhudebněných villonských balad dosáhlo "platinových" prodejů a získalo cenu Anděl jako Nejprodávanější album roku 2013 v ČR.

V roce 2014 se představil s recitálem Mezi námi v Janáčkově divadle. Projekt, který byl vůbec prvním recitálem jeho písní, jehož se zúčastnil jako vystupující, obsáhl tři významné celky: v prvním představil autor textů spolupráci se skladatelem Petrem Hapkou, v dalším úspěšný recitál Kudykam a ve třetím svůj poslední ucelený autorský projekt Český kalendář.

Vstupenky jsou stále k dispozici v síti Ticketpro.

Štítky Michal Horáček, Petr Hapka, koncert, Brno, František Segrado, Ondřej Ruml, Lenka Nová, Matej Benko, Praha, Janáčkovo divadlo, Česko, Český kalendář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SONO rozezní hity Petra Hapky a Michala Horáčka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.