Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Festival Jeden svět letos trhne rekord v žákovské návštěvnosti

Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v Brně ještě před začátkem zaznamenal rekordní zájem o školní projekce. Je přihlášeno 6400 žáků. Slavnostní zahájení brněnské části festivalu se uskuteční v pondělí v kině Scala.


Festival připomíná hodnotu společného úsilí a sdílení. „Spolupráce je důležitá dovednost, kterou se musíme naučit, není to samozřejmost," řekla koordinátorka festivalu Kateřina Petrášová. Promítané filmy nabízí témata jako cesty ke svobodě, moc médií nebo třeba rodinné štěstí.

Novinkou letošního ročníku jsou projekce krátkých dokumentů ve virtuální realitě. Diváci mohou filmy sledovat pomocí speciálních brýlí.

Jako doprovodný program se 3. dubna uskuteční jarmark neziskových organizací na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Připravené jsou i projekce pro rodiče s dětmi v MamaTata kině. Ve Scale si návštěvníci od pondělí do 4. dubna prohlédnou výstavu Magický Himálaj.

Součástí vybraných projekcí jsou i debaty. Na nich se vystřídá přes 20 hostů. Některé dokumenty se budou promítat se speciálními titulky pro neslyšící.

V Praze projekce za první festivalový týden navštívilo 23.241 lidí. Divácky nejúspěšnějším se stal dokument o aktivním prožívání vysokého věku Život začíná po stovce. V Brně se film bude promítat 1. a 2. dubna.

Zdroj: ČTK
 

Štítky festival, Jeden svět, Scala, Brno, film, kino, dokumentární film, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity, rekord, Himálaj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Jeden svět letos trhne rekord v žákovské návštěvnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.