Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Městské divadlo chystá nové muzikály a Lakomce s Polívkou v hlavní roli

Moliérův Lakomec s Boleslavem Polívkou v titulní roli patří k lákadlům dramaturgického plánu Městského divadla Brno na příští sezonu. Soubor připravuje také evropskou premiéru detektivní muzikálové komedie Chyť mě, když to dokážeš podle slavné filmové předlohy. Celkem nabídne devět nových inscenací.

Film Chyť mě, když to dokážeš, natočil v roce 2002 Steven Spielberg. Muzikál vznikl v Seattlu, hrál se i na Broadwayi. Příběh, který mísí detektivku s humorem, se odehrává v polovině 60. let. Přináší na divadelní prkna napětí i nadsázku a především sympatického, i když ne příliš mravně dokonalého hlavního hrdinu a jeho vytrvalého soka v postavě agenta FBI. Brněnskou inscenaci připraví režisér Petr Gazdík, premiéra bude 21. října.

Na muzikály se Městské divadlo dlouhodobě specializuje. V příští sezoně uvede klasickou Horečku sobotní noci, ale také ztřeštěnou muzikálovou komedii Ženy na pokraji nervového zhroucení, která vychází ze stejnojmenného španělského filmu režiséra Pedra Almodóvara z roku 1987. Muzikálovou nabídku rozšíří ještě české premiéry titulů Představ si to a Grand hotel.

Městské divadlo naváže v příští sezoně na úspěšnou spolupráci s Polívkou. Po velkých postavách Leara a Šajloka ztvární Harpagona, nejslavnějšího divadelního lakomce v Moliérově komedii.

Činohra se chystá také na komedii Reného Levínského Dotkni se vesmíru a pokračuj, osudovou tragikomedii Rolanda Schimmelpfenniga Žena z dřívějška a historické drama Čarodějky ze Salemu od Arthura Millera.

Zdroj: ČTK

Foto: MdB
 

Štítky Bolek Polívka, komedie, premiéra, Chyť mě, když to dokážeš, Brno, Steven Spielberg, muzikál, Petr Gazdík, FBI, Pedro Almodóvar, hlavní role, Arthur Miller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské divadlo chystá nové muzikály a Lakomce s Polívkou v hlavní roli  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.