Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Praze příští týden startuje výstava Body The Exhibition

Velkolepá výstava o lidském těle obsadí od 22. února prostory o rozloze více než 2000m2 v areálu Výstaviště Praha - Holešovice. Expozice nabídne více než 20 celotělových a k tomu dalších 300 exponátů, pocházejících ze skutečných lidských těl. Výstava se rozloží do dvanácti sálů, ty budou představovat fungování lidského organismu.

Výstava Body The Exhibition je ojedinělá svoji velikostí a počtem exponátů. Unikátní výstava, která představuje kompletní fungování lidského těla na exponátech pocházejících ze skutečných lidských těl, přijede do Česka ve velikosti, která zde nikdy nebyla k vidění. Návštěvník bude mít možnost vidět lidská těla v mnoha pozicích, které ilustrují fungování jednotlivých tělních systémů, orgánů i pohybového ústrojí. Kromě celotělových exponátů slibuje výstava také dalších 300 detailních exponátů jednotlivých orgánů a částí těla. Velkou pozornost bude jistě lákat také porovnávání nemocných a zdravých orgánů.

"Od producentů výstavy se nám podařilo zajistit výstavu ve velikosti, která u nás dosud nikdy nebyla prezentována. Chceme vzít návštěvníky na průzkum lidského těla, a ukázat jim ho do všech detailů. K dokonalosti vzdělávacího procesu na výstavě budou v každé galerii připraveni medici, kteří vysvětlí a odpoví na dotazy návštěvníků," řekla k výstavě Lucie Nouzová z pořádající agentury JVS Group.

Výstava pochází z dílny amerických producentů, kteří ji do Prahy přestěhují z Las Vegas. Na světě neexistuje nic přesnějšího a věrnějšího než Body The Exhibition. Všechny exponáty pochází od dobrovolných dárců - tedy z reálných lidí.

"Podobnou, menší výstavu jsme již v České republice organizovali a nikdy jsme neměli problém s přijetím veřejnosti. Výstava je vhodná pro celou rodinu, zejména je výbornou průpravou pro žáky a studenty škol," doplnila k výstavě Nouzová.

Celá expozice vznikla v laboratořích předních světových anatomů. Jednotlivé části těl prošly procesem plastinace, při které je tělní tekutina nahrazena silikonem. Práce na celotělových exponátech je velmi náročná a často trvá více než jeden rok. Mezi exponáty, které budou do Prahy přivezeny, je například i kompletní kůže z celého člověka, kosterní systém, svalstvo, nervový systém včetně mnoha detailů mozku, pohlavní orgány, vývoj lidského plodu, ale také ukázka ledviny s ledvinovými kameny, játra napadená rakovinou a mnoho dalšího.

Úvod výstavy bude patřit historii medicíny a lékařství. JVS GROUP připravuje také část expozice věnovanou českým úspěchům ve světové medicíně a výzkumu. Návštěvníci se sami zapojí v interaktivní části, kde si názorně vyzkouší první pomoc nebo budou moci zkusit nahmatat rakovinový nádor na připraveném trenažéru.

Výstava bude na Výstavišti Praha - Holešovice otevřena do 30. června 2017. Vstupné začíná na 190 korunách. Podrobnosti o výstavě  lze nalézt na webu www.bodyexhibition.cz

Tisková zpráva

Štítky výstava, lidské tělo, exponát, Praha, Holešovice, Výstaviště Praha, Česko, Las Vegas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze příští týden startuje výstava Body The Exhibition  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.