Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Diváci v Brně viděli evropskou premiéru muzikálu Chaplin

Městské divadlo Brno nabídlo v sobotu evropskou premiéru životopisného muzikálu o Charliem Chaplinovi. Muzikál Christophera Curtise a Thomase Meehana nazvaný Chaplin se hrál v roce 2012 i na Broadwayi. České režie a překladu se ujal ředitel brněnského divadla Stanislav Moša.

Diváci mohli legendu stříbrného plátna poznat v několika fázích života, ať už v dětství, dospělosti, tak ve stáří. Brněnští divadelníci muzikál přizpůsobili svým záměrům. K tomu dostali prostor od držitelů autorských práv. Celý děj zasadili do Chaplinova studia a přidali postavu starého muže, který se ohlíží za svým životem a přemýšlí nad svou nejslavnější postavou - Tulákem. Celý příběh se odehrává v jeho vzpomínkách.

Děj divákům představil více než 70 let ze života Chaplina. Proto ho ztvárnilo více herců, nejprve dětský a poté dva dospělí. Dospělého Chaplina si zahrál Daniel Rymeš, Chaplina seniora Jan Mazák.

Chaplin se na jevišti představil v různých úhlech, a to jako syn, bratr, manžel, milenec, tvůrce i politik a společensky angažovaný člověk vyštvaný ze Spojených států amerických do švýcarského exilu. Mnoho historek přiblížilo divákům jeho složitou osobnost.

Londýnský rodák Charlie Chaplin (1889 až 1977) je nepřehlédnutelnou postavou světové kinematografie. Na svém kontě má kolem 90 filmů. K většině napsal scénář, sám je režíroval a vytvořil i hlavní roli. V éře zvukového filmu skládal i vlastní hudební doprovod.

Zdroj: ČTK, MDB

Štítky Charlie Chaplin, muzikál, Brno, premiéra, Thomas Meehan, Stanislav Moša, Broadway, divadlo, Jan Mazák, USA, Městské divadlo Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diváci v Brně viděli evropskou premiéru muzikálu Chaplin  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.