Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letohrádek Mitrovských láká na výstavu legendárních detektivů

S výstavou plnou charismatických vyšetřujících, napínavých zápletek, logických dedukcí a překvapivých rozuzlení přichází Letohrádek Mitrovských. Od 21. ledna do 19. března hostí výstavu s názvem Slavní detektivové na stopě zločinu. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší, co česká i světová detektivka nabízí.

Přijďte si připomenout nejslavnější, fiktivní i ty skutečné vyšetřovatele a detektivy napříč celým stoletím.  Kdo jim vdechl život? Jak řeší své zapeklité případy? A čím si získali tak obrovskou popularitu?  To vše prozradí výstava Slavní detektivové na stopě zločinu.

První část se zaměří na expozičně nejstarší období, tj. začátek 20. st., spojené s dílem Sira Arthura Conana Doyla s jeho noblesním Sherlockem Holmesem, následuje období od 20. do 30. let 20. st. zastoupené šarmantním Herculem Poirotem a slečnou Marplovou z pera hvězdy detektivního žánru Agathy Christie, dále československým četníkem Arazímem nebo nesmlouvavým pražským radou Vacátkem (včetně jejich faktických předloh) – seriálu Hříšní lidé města pražského a jeho autorovi Jiřímu Sequensovi st. bude na výstavě věnována větší pozornost, k vidění bude mimo jiné originální scénář Turecké náušnice nebo režisérovi brýle. 

Přes období Veřejné bezpečnosti, se soudruhy majory Kalašem a Zemanem, se přenesete do slavné epochy francouzských kriminalistů – připomeneme komisaře Juva, Clouseaua, Maigreta či Moulina, přes britské zástupce - Barnabyho, Bodieho a Doyla, Dempseyho a Makepeaceovou, německé – Schimanského, italské – Cattaniho, rakouské – Mosera a Rexe, až po americké představitele – Kojaka, Columba, Fletcherovou či Knight Ridera.

Návštěvníci si kromě dobových prostředí s množstvím mobiliáře, doplňků a s kostýmními komplety, prohlédnou fotografie a dozví zajímavosti o autorech i filmových či seriálových postavách. Organizátoři mají připraveno i několik interaktivních úkolů inspirovaných kriminalistickými metodami – např. skládání portrétu pachatele, snímání otisků, trénink mozkových závitů v podobě zapamatování a hledání předmětů napříč celou výstavou ad.

Tisková zpráva

 

 

Štítky výstava, letohrádek, Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes, Agatha Christie, Jiří Sequens, Hercule Poirot, Veřejná bezpečnost, Hříšní lidé města pražského, Columbo, Dempsey a Makepeaceová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letohrádek Mitrovských láká na výstavu legendárních detektivů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.