Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Gregorian: unikátní spojení chrámového gospelu s populární hudbou dorazí za necelý měsíc do Brna

Unikátní soubor pěvců v kostýmech mnichů s andělskou Ameliou Brightman, světovými rockovými a popovými hity a uchvacují světelnou show přijíždí do 12. února do Brna. Sága Masters of Chant otevírá svou Final Chapter a je na cestě podmanit si opět Evropu.

 

Projekt Gregorian se zrodil v hlavě jeho německého producenta Franka Petersona, který, když zaslechl gregoriánský chorál, měl úžasný nápad propojit chrámový gospel se současnou populární hudbou. V té době nikdo neočekával takový úspěch.

„Natočili jsme album, ale říkali jsme si, že to nikdo nekoupí, že to je úplný propadák! Ale rok nato jsem byl pozván do televize, kde mi řekli: „Milion lidí si ho koupilo!“ A asi za tři týdny jsme jeli první turné,“ směje se Chris Tickner, zpěvák a jediný ze sboru původních „mnichů“ v projektu Gregorian.

V rámci celé ságy Masters of Chant bylo vydáno již 10 takových milionových 10 CD. Na svých turné odehrál soubor již přes 1000 koncertů v celkem 30 zemích světa a letos se v estonském Tallinnu uzavře „Poslední kapitola“ této ságy. Během února mají Češi poslední šanci zažít Gregorian v podobě, na kterou jsou zvyklí a kterou milují, a to v celkem 5 městech republiky. Praha je v tuto chvíli již zcela zaplněna, ale příznivci magických hudebních zážitků mají zatím ještě možnost sehnat vstupenky na koncerty v Ostravě, Zlíně, Brně a Pardubicích.

„Gregorian se v každém případě na trh vrátí! Je ale klidně možné, že až se znovu objeví, bude to velmi čisté, čímž myslím čistě vokální,“ uklidňuje fanoušky Gregorianu manažer souboru, Mike Heisel a naznačuje, jakým směrem by se projekt mohl v budoucnu ubírat.

Gregorian hrají světoznámé a dnes již kultovní skladby U2, REM, Metallicy, ACDC a mnoha dalších hudebních fenoménů ve stylu gregoriánského chorálu doplněné křišťálově něžným hlasem Amelie Brightman. Se svým posledním vydaným záznamem koncertu porazili v říjnu 2016 v prodejnosti i v hitparádách dokonce všechna světová esa.

Gregorian vystoupí v Brně ve Vodově hale 12. února od 19. hodin. Lístky jsou k dispozici na webových stránkách smsticket.cz.

Tisková zpráva

Štítky Brno, koncert, Evropa, projekt, populární hudba, Frank Peterson, AC/DC, Praha, Tallinn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gregorian: unikátní spojení chrámového gospelu s populární hudbou dorazí za necelý měsíc do Brna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.