Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po dvou letech se v Brně opět natáčela Manéž Bolka Polívky

Po více než dvou letech natáčel Boleslav Polívka zábavný pořad Manéž. Diváci, kteří dnes přišli do brněnské haly ve Vodově ulici, mohli vidět pořad živě, v sobotu budou mít tuto možnost dvakrát. Česká televize záznam z představení odvysílá na jaře, termín zatím neurčila. Polívka připravil pro diváky 54. díl, první natáčel před 30 lety.

Pauza mezi posledním a novým dílem byla největší v historii pořadu. Tentokrát si komik pozval jako hosty například herečku a blogerku Marii Doležalovou či herce Michala Suchánka. V pořadu vystupuje i kapela Chinaski, artista Moskevského státního cirkusu Vladimir Georgijevskij a herec a komik Pavol Seriš.

"Nervozita je u každého natáčení, i kdybychom měli pauzu jen pár měsíců. Člověk nikdy neví, jak to dopadne, i když by si ze zkušeností mohl říct, že to dopadne dobře. O pocitech z nového pořadu se hrozně těžko mluví, chci ho udělat, aby byl dobrý," řekl ČTK Polívka na posledních zkouškách bez diváků.

Televizní diváci uvidí sestřih ze záznamů tří živých vystoupení. Každé z nich může být maličko jiné. "Některé věci vznikají až před diváky a s diváky. Zatím nevíme, co zapůsobí a co ne, takže se můžeme do každého dalšího představení poučit. Vždycky je to objevování neznámého," řekl Polívka. I když dělá Manéž už 30 let, říká, že se lidé bohudík stále smějí a stále stejným věcem. "Ale jestli se nějak humor změnil a jestli se změnili diváci Manéže, to nevím. To by bylo na studii," myslí si Polívka.

Některé hosty mu vybírá dramaturgie, některé si vybírá sám. Poprvé se například potkal s Marií Doležalovou. "Teď vidím, jak je nadaná a jak je fajn. Se Suchošem se známe léta, ale nikdy jsme spolu nic nedělali. Tiše jsem obdivoval, co dělá a jak je dobrý. Teď máme možnost udělat něco společně," uvedl Polívka. Jejich společná scénka spočívá v tom, že Suchánek se nakonec stane vítězem konkurzu na roli dvorního šaška.

V novém díle Manéže už diváci neuvidí Polívkovy dlouholeté parťáky Barina a Frettiho. Jaromíra Tichého a Jiřího Pfeifera už nahradili mladší kolegové. Oba proto tentokrát usedli do speciálně připravené čestné lóže.

Poslední Manéž se v ČT vysílala v roce 2014. Před rokem si Polívka postěžoval, že neví, proč se nechystá další, ČT uvedla, že čeká na námět. K potěše diváků se obě strany domluvily a měly by vzniknout i další díly.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Bolek Polívka, Česká televize, Brno, herec, Marie Doležalová, Michal Suchánek, představení, Pavol Seriš, Chinaski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou letech se v Brně opět natáčela Manéž Bolka Polívky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.