Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tipy na silvestrovský výlet: Vyjížďka lodí v Lednici, výstava andělů nebo prohlídka vily Tugendhat

Jak strávit aktivně poslední den v roce? Na Silvestra se můžete svézt vyhřívanou lodí po Lednicko-valtickém areálu, podívat se na výstavu andělů na zámku v Lysicích nebo se vydat na prohlídku Mikulova. Turisté tak mají příležitost na přelomu roku vyrazit za památkami, většina však zůstává přes zimu zavřená.

V poslední prosincový den má jako jeden z mála otevřeno zámek v Lysicích na Blanensku. Při letošním 20. ročníku silvestrovských prohlídek mohou návštěvníci projít vánočně vyzdobené reprezentační prostory nebo navštívit výstavu andělů. "Vystavujeme celkem 500 různě ztvárněných andělů od renesance až po současnost," řekla ČTK kastelánka Martina Rudolfová. Exponáty pocházejí z muzea ve Znojmě, od soukromých sběratelů či z jihomoravských hradů a zámků. V Lysicích, které v letošním roce navštívilo přes 30.000 lidí, je otevřeno od 10:00 do 16:00.

Návštěvníci zámeckého areálu v Lednici mohou využít zimních plaveb v uzavřených a vyhřívaných lodích. Ty jsou, pokud řeka nezamrzne, v provozu o víkendu a o svátcích 18. sezonu. Lodě vyplouvají na čtyřicetiminutovou plavbu od 10:00 do 15:00 v půlhodinových intervalech. Cena lodního lístku, v níž je i horký nápoj, je 160 korun, pro děti poloviční. Lodě vyplouvají od přístaviště pod zámkem a trasa vede převážně zámeckým parkem.

V Brně je na Silvestra veřejnosti otevřená také vila Tugendhat nebo hrad Špilberk. Do vily už se však podle informací z pokladny dostanou poslední den roku pouze dva návštěvníci, protože všechna další místa jsou dlouho dopředu rezervovaná. První den roku 2017 se otevírá veřejnosti brněnská hvězdárna, které připravuje dobrodružné dětské představení Ptačí ostrov.

Zdroj: ČTK
  

Štítky výstava, zámek, vila Tugendhat, Lednice, Lysice, Mikulov, Lednicko-valtický areál, výlet, silvestr, okres Blansko, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na silvestrovský výlet: Vyjížďka lodí v Lednici, výstava andělů nebo prohlídka vily Tugendhat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.