Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Absinthiáda, Priessnitz, Mucha, Fénixcon a Gala ples

První adventní svíčka odstartovala vánoční šílenství. Ačkoliv je jisté, že v tomto období budou středobodem dění vánoční trhy, byla by škoda opomenout také ostatní, neméně zajímavé akce. A můžete na těchto nevánočních akcích na chvíli zapomenout, že stále nemáte nakoupené dárky. A že vlastně ani nemáte ponětí, čím koho obdarovat.

Pokud vás omrzí svařené víno, vánoční punč či dokonce turbomošt, je na čase přitvrdit. Směr Absinthiáda do baru Naproti! V sobotu 3. prosince zde bude dostatek onoho bohémského pití. A pokud se cítíte jako znalci, tak nic nebrání tomu abyste se stali součástí odborné poroty, která bude hodnotit 7 bylinných destilátů dle svého nejlepšího svědomí a možná i vědomí.

Z malebných Jeseníků přichází do Brna syrová dávka uhrančivosti, deset let po vydání poslední řadovky Stereo. Priessnitz, rocková kapela, nás tento týden, ve čtvrtek 1. prosince, navštíví v Sono centru se svým albem Beztíže. 

Jedna z výrazných brněnských osobnostní, písničkářka Mucha, pokřtí také ve čtvrtek 1. prosince v centru Omega svou novou desku. Kromě písní z třetího alba, které se jmenuje Nána, si můžete poslechnou i hosty. Mezi nimi se objeví další známý, ačkoliv kontroverzní písničkář Záviš, kapela Květy a Anaton Svahilec.

Pro fanoušky fantastiky (sci-fi, horror, fantasy) nastane v Brně svátek! V pátek a sobotu 2. a 3.12. se totiž v Hotelu Vista už po dvaatřicáté sejdou spisovatelé, redaktoři, vydavatelé, vědci a také fanoušci všech generací na Fénixconu 2016. Na programu budou přednášky z oblasti medicíny, historie, astronomie a kosmonautiky. Krom přednášek proběhne křest nových knižních titulů, literární workshop a udělení cen za literární tvorbu.

Plesovou sezónu zahájí v sobotu 3. prosince Gala ples Brno propojený s finále Look Bella v Boby centru. Co to znamená pro vás? Můžete oprášit oblek či plesové šaty, procvičit vázání motýlku a vyrazit do společnosti. Gala ples slibuje bohatý program spojený s vystoupením známých osobností. Finále Look Bella, soutěže krásy, je jen třešničkou na dortu.

Aneta Krikelová

Štítky ples, Brno, vánoční trhy, Omega, Jeseníky, Záviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Absinthiáda, Priessnitz, Mucha, Fénixcon a Gala ples  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.