Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam za kulturou: Opera pod širým nebem, pivní festival a pohádkový Špilberk

Nezačíná jen sezóna vysokoškoláků v Brně, ale i sezóna kultury. Čeká nás velkolepé zahájení pod taktovkou Národního divadla Brno. Pro ty, co uznávají spíše kulturu pivní, mám taky jednu povedenou akci. A pokud to na pivním festivalu lehce přeženete, tak pak můžete doma žehlit tím, že vezmete děti na pohádkový Špilberk.  

Letošní kulturní sezónu můžete zahájit 8. září před Janáčkovým divadlem. Národní divadlo zde představí ochutnávku z letošních premiérových inscenací. Můžete se těšit na balet, operu, desítky sboristů a orchestrální čísla. Na akci je vstup zdarma. Takže pokud nejste kulturní barbaři, podvečer pod širým nebem plný baletu a opery, za kterou nemusíte dát ani korunu, by vás měl zlákat.

Ty nejmenší z našich čtenářů (i ty, kterým je zatím jen předčítáno) zvu na pohádkový Špilberk. V sobotu 10. září a v neděli 11. září bude na hradě pohádkový program, speciální prohlídky či celohradní šifrovací hra pro děti i dospěláky. V pohádkovém duchu se nese i září v obchodním centru Olympia. Od 8. do 28. září zpestří nakupování výstava Svět pohádek. Budou zde k vidění originální kostýmy a rekvizity z českých i slovenských pohádek.

Pivní festival se přesunul z Malé Ameriky na Fotbalový stadion za Lužánkami. Od čtvrtka 15. září až do neděle 18. září můžete na pivním festivalu ochutnat speciality pivní. I ty, které pivu k neodmyslitelně patří. K popíjení je připravený program s hudbou nebo pivní soutěže. (Tombola bude!)

Ve středu 7. září bude na Náměstí Svobody pokřtěna nová nebeská šalina. Pokud budete kolem půl druhé na Svoboďáku, určitě se zastavte. Možná se zde zastaví i dvě ikonické postavy, které svedou boj se světelnými meči.

Aneta Krikelová

Štítky kultura, festival, Špilberk, Národní divadlo Brno, Brno, Janáčkovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam za kulturou: Opera pod širým nebem, pivní festival a pohádkový Špilberk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.