Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na valtickém zámku zrušili srpnový koncertní program

Na valtickém zámku museli zrušit srpnový koncertní program. Důvodem jsou přípravy nádvoří na rekonstrukci přilehlého západního předzámeckého křídla, která bude zahájena už na začátku srpna.

Řada interpretů, kteří měli vystoupit na srpnových koncertech, již přislíbila účast na příští rok, uvedl v tiskové zprávě kastelán Richard Svoboda.

Opravovat se budou krovy, střešní krytina i fasáda bývalých koníren, stavaři odstraní i menší statické poruchy na dvoře u jízdárny. Náklady dosáhnou zhruba deseti milionů korun. "Obnova předzámčí je dlouhodobě plánována, ale teprve v těchto dnech se podařilo v projekčních a administrativních přípravách postoupit do realizační fáze," uvedl Svoboda.

Po rekonstrukci objektu bývalých koníren budou opraveny veškeré budovy kolem dvora přiléhajícího k jízdárně. Kastelán plánuje, že za rok se další ročník Rockobraní, které letošní koncertní program ve Valticích ukončí, bude konat už v lepším prostředí. "Vzhledem k tomu, že předpokládané trvání prací je devět měsíců, musela správa zámku přistoupit od srpna k omezení provozu, aby bylo možné pořádat všechny akce plánované od počátku května příštího roku," uvedl Svoboda.

Další nabídka kulturních akcí a výstav na valtickém zámku zůstává beze změn. Pravidelně se hraje v obnoveném barokním divadle. Až do října pokračuje výstava kopií korunovačních klenotů z celého světa ve druhém patře zámeckého paláce. V Žabím sklepě v zámeckém parku navíc mohou návštěvníci zhlédnout nástroje útrpného práva.

Zdroj: ČTK

Štítky zámek, Richard Svoboda, zámek Valtice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na valtickém zámku zrušili srpnový koncertní program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.