Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnská letní kina zahajují sezonu na nádvořích i na Špilberku

Filmoví fanoušci se v Brně přesouvají z kinosálů pod širé nebe. Po celé léto mohou vybírat z venkovních projekcí na nádvoří radnice Brno-střed, v Místodržitelském paláci, ve dvoraně Městského divadla Brno, na Špilberku a v Čertově rokli.

Projekce začínají v červnu a v červenci ve 21:30 a od srpna ve 21:00, uvedli provozovatelé.

Letní kino na nádvoří radnice v Dominikánské ulici zahájí provoz ve středu 29. června. Organizátoři ze spolku Noční motýl připravili pro diváky šest programových cyklů. "Chtěli jsme, aby filmy byly přístupné i pro cizince žijící v Brně, a proto uvádíme filmy v původním znění s českými titulky," řekl radní Petr Kalousek (Žít Brno). České filmy pořadatelé opatříanglickými titulky.

Program letního kina na radnici doplní páteční koncerty začínajících kapel před projekcemi nebo swingové večery s němými filmy. "Spolupracujeme i s Goethe-Institutem, díky němuž promítáme německé filmy, které nejsou v běžné distribuci," uvedla dramaturgyně filmového programu Hana Šmerková.

Vybrané projekce z archivu světové kinematografie nabízí od června univerzitní kino Scala, které druhým rokem pokračuje ve spolupráci s Moravskou galerií. Program na nádvoří Místodržitelského paláce doplní projekt Scala naslepo, kdy diváci dopředu neznají název promítaného filmu a vstupné platí až po jeho zhlédnutí.

Plátno je připravené také na hradě Špilberk. "Vybrali jsme celkem 34 filmů, z nichž většinu tvoří oddychové komedie z české i světové produkce," řeklorganizátor Jan Němec. Nad rámec zveřejněného programu mohou diváci vybrat dva promítané filmy. "Týden před projekcí zveřejníme seznam, z něhož si diváci anketou vyberou jeden snímek," dodal Němec.

V pátek 1. července se připojí i kino ve dvoraně Městského divadla Brno, spojené s restaurací s obsluhou. Nově se letos budou promítat snímky také v amfiteátru Čertovy rokle, naopak pod věží Staré radnice bude místo filmů divadelní a hudební program.

Zdroj: ČTK

Štítky nádvoří, Špilberk, film, letní kino, radnice, Místodržitelský palác, Městské divadlo Brno, Brno, Jan Němec, Scala, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská letní kina zahajují sezonu na nádvořích i na Špilberku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.