Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit

Zahájení přehlídky ohňostrojů není jediná zajímavá věc, které tento víkend můžete navštívit. První červnový týden je ve znamení kvalitního vína a jídla. A neznám lepší způsob, jak přivítat první letní dny než se skleničkou v ruce a výhledem na Brno. Snad ještě zajít za troškou kultury?

I lehce absurdní prohlídka v budovách Moravské galerie může mít hlubší smysl, než jste čekali. Přesvědčit se o tom můžete v úterý od 19 hodin na představení Here is here. Pozor, předchozí rezervace je nutná.

Milovníci vína by se měli v období od 1. do 6. června zastavit na Náměstí Svobody, kde bude akce Vínománie. Dvacet sedm vinařství zde bude nabízet degustace vín. Na ochutnání můžete zajít od 10 do 20 hodin, v případě velkého zájmu návštěvníků až do 22 hodin. Sklenička vína po práci na zlepšení nálady má stoprocentní účinnost.

Máte volný čtvrteční večer? Tak doporučuji zajít mezi 16 a 22 hodinou do areálu kolejí Vinařská na Wine Picnic. Organizátoři slibují studentské ceny i kvalitní víno. Deci vína od patnácti korun zní jako dobrý důvod proč se na tento outdoorový festival vína a hudby vydat.

A pro ty náročnější z vás jsem objevila ještě jednu vinnou akci, Festival vína pod Petrovem. V Denisových sadech můžete od pátku do neděle ochutnat vína nominovaná do soutěže Vinařství roku 2015 a zároveň zde bude probíhat přehlídka Salonu vín. Myslím, že vaše chuťové buňky rozhodně potěšíte.

Pokud si potrpíte na kvalitní jídlo, byla by chyba nenavštívit Špilberk Food festival. Během pátku, soboty a neděle v areálu představí své výtvory přední kuchaři z Jihomoravského kraje. Vstupenky na Food Festival a Festival vína pod Petrovem můžete pořídit společně.

Sobotním večerem na Príglu uzavřeme týden plný akcí.  Úvodní ohňostrojová show Ignis Brunensis začne po 22 hodině. Ohňostroj s názvem Nahoru a dolů připravil tým z České republiky a z Německa.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky víno, Brno, kultura, Ignis Brunensis, Místodržitelský palác, jídlo, Brněnský Petrov, Německo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.