Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Studenti informatiky organizují již šestnáctý ročník filmového festivalu

Fakulta informatiky Masarykovy univerzity pořádá 20. května již šestnáctý ročník filmového festivalu, zaměřeného na všechny milovníky krátkých filmů. K vidění budou ty nejlepší filmy z produkce studentů Masarykovy univerzity. Vstup na festival je zdarma.

Filmový festival Fakulty informatiky je soutěžní přehlídkou snímků z produkce studentů MU, především pak těch, kteří mají zapsané zaměřené na vyjádření se filmovou řečí. Studenti se v těchto předmětech učí kompletní produkci audiovizuálních snímků. V malých týmech prochází od námětů přes literární a technické scénáře, produkci, střih, postprodukci a vyzkouší si  při tom práci scénáristů, režisérů, kameramanů, zvukařů, produkčních, střihačů, herců a dalších. Téma letošního festivalu je: „Chceš to taky?”

Studenti celý festival také organizují, kromě komunikace s médii mají na starost grafické pojetí propagačních materiálů, přípravu doprovodných videí nebo správu festivalového webu.

Tradičním místem konání jsou prostory Fakulty informatiky, nově se pak snímky budou promítat také v Univerzitním kině Scala. K tomuto kroku vedly pořadatele nejenom kapacitní důvody, ale především pak snaha dostat festival na univerzitní úroveň a oslovit tak i studenty z ostatních fakult. "Festival  se těší každým rokem stále větší a věší popularitě. I proto jsme se tento rok rozhodli rozšířit festival do prostor Univerzitního kina Scala, které nabízí kvalitní filmový zážitek a dalších 475 míst  pro diváky. Filmy tak letos poprvé budeme promítat na dvou místech zároveň. Promítání v Univerzitním kině Scala nám navíc umožňuje pořádání afterparty v prostorách baru, který je součástí kina," uvedla organizátorka Elena Kubalíková.

Pro návštěvníky tak budou připraveny promítací sály o celkové kapacitě přes tisíc míst, v jednom ze sálu budou promítány anglické titulky. Promítané snímky zastoupí hned několik filmových žánrů a využijí různých technických přístupů. Nejlepší snímky pak budou oceněny odbornou porotou a hlasováním diváků.

Pokud jste fanoušky krátkých filmů, tak neváhejte a přijďte podpořit mladé filmaře 20. května na Fakultu informatiky Masarykovy univerzity a do Univerzitního kina Scala. Více informací najdete na webu festival.fi.muni.cz

Tisková zpráva

Štítky filmový festival, festival, Masarykova univerzita, kino, Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti informatiky organizují již šestnáctý ročník filmového festivalu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.