Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Film natáčený v Brně i na dalších pěti kontinentech míří do kin. Českou premiéru má ve Scale

5 Filmařů z 5 kontinentů - 48 dní - 1 celovečerní film. To je stručný popis projektu 48 Days Film Project, v jehož rámci se na pěti různých kontinentech natáčel celovečerní film s názvem Legend Within. Ten nyní míří do kin. Českou premiéru má na konci února v Brně.

"Film jsme zvládli natočit a sestříhat včas, tedy do 27.11., od té doby pracujeme na drobných detailech, jako jsou například překlady titulků do všech možných jazyků a už začínáme obrážet festivaly a lokální premiéry. První premiéra byla v U.S.A. v Severní Karolíně, Morgantonu, kde se film lidem velmi líbil a měl dobrou návštěvnost,'' říká David J.V. Schöbl, který stojí za českou částí projektu.

Podle svých slov se autoři báli, jak dopadne spolupráce napříč kontinenty, kdy měl každý štáb pod palcem "svoji pětinu". Na zbytek filmu, který režírovali ostatní, měli tedy pouze omezený vliv. Výsledek prý ale stojí za to a v řadách tvůrců vládne spokojenost.

Film teď čekaj dvě významné události - česká premiéra v Univerzitním kině Scala v Brně 25.2., na kterou se dají objednat lístky na adrese: http://www.kinoscala.cz/cz/film/legend-within-7329 a poté premiéra mezinárodní na festivale Filmapalooza v Atlantě, U.S.A., kde film uvidí široké publikum z celého světa. Film byl totiž umístěn těsně před Awards Ceremony 48 Hour FIlm Project, takže tvůrci čekají plné kino.

Česká premiéra bude ovšem také zajímavá. "Rozhodli jsme se diváky po filmu potěšit afterparty, kde se budou moci potkat téměř s celým českým týmem a to od štábu, se mnou, českým režisérem projektu, s producenty, hlavním kameramanem, s hlavními herci: Radkem Petrášem a Dášou Reisingerovou a i s těmi nejmenšími herci, kteří nám ve filmu hráli. Krom toho nám Radek se svým kolektivem uvede kratší Stand-up Show. Společně s ním vystoupí možná také Bohdan Špondr a Ivo Krejčiřík, herci a stand-up komici, kteří s ním účinkují v divadle II.Pád a také hráli v našem filmu,'' doplnil Schöbl.

Krom stand-upu bude na premiéře taky hardrocková skupina Andy Marshall Band (video) - podle pořadatelů zatím nejsou příliš známí po republice, ale hrají opravdu ve světovém formátu a je skvělé je poslouchat. Dále The Entropies (video), Persian Progressive Rocková skupina a mezi nimi bude mít vystoupení i mladý začínající zpěvák Petr Matyáš Cibulka, který zahraje na kytaru a zazpívá jeho vlastní tvorbu ne nepodobnou té Klusově.

Krom mluvení, humoru a hudby autoři pro V.I.P. diváky připravili také slavnostní přípitek luxusním moravským vínem z Klášterní Vinárny a až vyčerpají bohatou dávku všech vystoupení, otěže převezme DJ Wolf, který bude hrát dnešní pop a taneční hudbu až do rána.

Lístky k dispozici ZDE!

"Děkuji tímto všem, kteří se podílejí dobrovolně na naší akci, včetně Nadačního Fondu Studentů Filozofické Fakulty Masarykovy Univerzity a All4Bands, kteří se podílejí na propagaci naší akce. Na akci zveme také různá media, lokální celebrity a naše sponzory, takže to bude také zajímavé místo pro networking,'' uzavřel David J. V. Schöbl zBlue Lune Productions.

Štítky premiéra, kino, film, Brno, Scala, projekt, David J. V. Schöbl, Radek Petráš, Severní Karolína, festival, Masarykova univerzita, Atlanta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Film natáčený v Brně i na dalších pěti kontinentech míří do kin. Českou premiéru má ve Scale  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.