Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně dnes vystoupí Robert Plant, hlas slavných Led Zeppelin

V Brně dnes poprvé vystoupí britský zpěvák Robert Plant, majitel jednoho z nejobdivovanějších hlasů v dějinách rocku. Představí se v hale Rondo s kapelou The Sensational Space Shifters, která spojuje různé žánry a generace hudebníků.

Momentálně jsou společně na evropském turné, do Brna přijedou z Polska, poté zamíří do Švýcarska. Šestašedesátiletý Plant se proslavil jako frontman skupiny Led Zeppelin, úspěchy však slavil i na sólové dráze. Se svou současnou kapelou se představil loni na festivalu Colours of Ostrava.

The Sensational Space Shifters mají šest členů s pestrým hudebním zázemím. Jejich společná tvorba je mixem rocku, psychedelie, tanečních rytmů a afrických vlivů. Loni Plant s kapelou vydal nahrávku Lullaby and... The Ceaseless Roar. Bodovala i v první desítce české prodejní hitparády.

Koncertní program na aktuálním turné tvoří jak skladby z loňské nahrávky, tak úpravy tradicionálů a klasických hitů Led Zeppelin. Na posledních koncertech v Polsku a Litvě podle fanouškovských ohlasů zazněly například skladby Black Dog, Trampled Under Foot nebo Rock and Roll.

Zdroj: ČTK

Štítky Robert Plant, Brno, Led Zeppelin, hudební skupina, Polsko, Colours of Ostrava, Švýcarsko, Litva, rock

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně dnes vystoupí Robert Plant, hlas slavných Led Zeppelin  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.