Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zrní přiveze do Brna něžný kladenský artbrut. Na koncertě zazní skladby, které kapela dlouho naživo nehrála

Kladenská kapela Zrní vystoupí ve středu 27. května v klubu Fléda. Po výjezdu do Německa a Holandska se uskupení vrací do Čech, kde odjede koncertní šňůru věnovanou desce „Následuj Kojota“. Májový koncert slibuje právě skladby z nové desky, ale také starší písně, které kapela na koncertech dlouho nehrála, nebo dokonce nikdy zatím naživo nezazněly.

Koncertu budou dominovat písně z nové desky a prostor dostanou i ty skladby, které jsme vloni naživo nikde nehráli. Samozřejmě nezapomeneme ani na ty nejoblíbenější songy z předchozích alb. Bude-li tomu atmosféra nahrávat, možná dojde i na zcela nové materiály, které vznikly na jarním chalupářském soustředění,“ láká na brněnský koncert Jan Unger, zpěvák kapely Zrní.

Zrní hrají něžný artbrut, který se spojuje v imaginární hudební krajině. Většina jejich písní vzniká společnou improvizací, u které se inspirují přírodou a lidovou hudbou. Tyto motivy se snaží citlivě spojit s ruchem a výdobytky elektronické doby, do které se narodili. Jejich tvorbu ovlivňuje i domovské postindustriální Kladno, kde se snoubí něha z brutální uhelnou realitou a chladem oceli.

Kapela funguje od roku 2001 v pětičlenném složení. Hudba Zrní kombinuje zpěvy, housle, kytary, basa a bicí, během koncertování využívají i akordeon, flétnu a samply. „Rádi bychom hudbou šířili chuť fascinovat se a brát život jako hru, intenzivní zážitek, jako takové povídání dílků jednoho celku. Pokud publikum něco takového z naší hudby cítí, pak je naše hudební mise splněna a my jsme spokojeni,“ glosuje Unger.

Zrní, 27. května 2015, Fléda, Brno
Cena vstupenek: předprodej 180 Kč / na místě 220 Kč
Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejích:
HOSTEL ELEVEN, Dominikánská 11, Brno
Indies, Poštovská 2, Brno
SMSTICKET.cz
GOOUT.cz
Událost na facebooku

Tisková zpráva

Soutěž o lístky na koncert kapely Zrní.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky koncert, hudební skupina, Brno, obilniny, Fléda, Německo, Nizozemsko, Česko, hudba, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrní přiveze do Brna něžný kladenský artbrut. Na koncertě zazní skladby, které kapela dlouho naživo nehrála  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.