Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Vzpomínky na třicet let svobody a sedmnáctý listopad, koncerty MIG21 nebo Zrní a hřejivá Mezipatra

Sychravý podzim zaklepal na dveře. Nemusíte se je ale bát otevřít. Za nimi se totiž můžete ohřát na Mezipatrech, zaskákat si na koncertě MIG21 nebo Zrní a nebo zapálit svíčku do lampionového průvodu k výročí 17. listopadu. V duchu třiceti let od Sametové revoluce se ponese celý sváteční víkend.

Je vám z pozdně pozdimního počasí zima? Jděte se rozehřát na Mezipatra. Tady totiž bude tepleji než kdekoli jinde. Duši i tělo zahřeje interiér Scaly i promítané filmy. Queer festival Mezipatra se v Brně rozjely již po dvacáté a těšit se můžete na stovku zahraničních i tuzemských filmů s LGBTQ+ tématy i jejich tvůrce a tvůrkyně. Filmy oceňuje odborná porota v rámci prestižní mezinárodní soutěže mezinárodních filmů. Nedílnou součástí programu jsou doprovodné diskuze, přednášky, workshopy, výstavy a party.

Nestihli jste včerejší koncert MIG21? Nezoufejte. V rámci tour HYJÉ! se můžete vydat na Flédu i dnes a zítra. Jestli zvolíte k přepravě šalinu nebo malotraktor, je už na vás.  

Že už jste dlouho nenavštívili žádné divadlo? Zítra můžete vidět hned několik představení najednou. Sedmý ročník Noci divadel s podtitulem „Divadlo a svoboda“ proběhne třetí listopadovou sobotu, která tento rok připadá na 16. 11. Tématem letošního ročníku bude 30. výročí sametové revoluce. Součástí Noci divadel však nebudou pouze představení, ale i nevšední zážitky jako workshopy pro děti i dospělé, prohlídky divadelních zákulisí, diskuze s herci, scénografy a režiséry napříč brněnskými divadly. 

Kapela Zrní v rámci tour “Havlovy děti Havlovi” zavítá v sobotu 16. listopadu i do brněnského Divadla Husa na provázku, které je úzce spjato s osobností Václava Havla. Celý projekt vznikl ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla u příležitosti 30 let svobody po pádu komunismu. 

V rámci oslav 30. výročí sametové revoluce je připraven festival, který je založen na vztahu mezi minulostí a současností a reflektuje vývoj společnosti od antikomunistického převratu do současnosti. Tematický cyklus je rozdělen do tří dnů se třemi tématy a několika programovými formáty – filmovými projekcemi, besedami, výstavou a křtem knihy. V sobotu 16. program bude rámovat téma Listopad v rámci Československa a rozděleného světa, neděle 17. bude věnována lokálnímu kontextu Listopad v Brně a nebude chybět ani lampionový průvod. Pondělní program nese název Od Listopadu k dnešku – společenský vývoj 1989-2019.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brněnský sedmnáctý

Štítky Brno, Sametová revoluce, mezipatra, MIG21, Zrní, koncert, divadlo, film, Václav Havel, festival, Knihovna Václava Havla, Divadlo Husa na provázku, lampion, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Vzpomínky na třicet let svobody a sedmnáctý listopad, koncerty MIG21 nebo Zrní a hřejivá Mezipatra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.