Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pocta Králi rock´n´rollu One Night of Elvis míří poprvé do Brna!

PR článek

Máte rádi Elvise Presleyho? Je-li vaše odpověď kladná, pak nesmíte chybět na české premiéře představení One Night Of Elvis, které k nám přijíždí z Velké Británie. Ano, napodobitelů Elvise jsou na celém světě stovky. Lee Memphis King je však jen jeden! 

Letos v srpnu uplynulo 42 let od smrti Elvise Presleyho, amerického zpěváka a herce, umělce, který se stal ikonou světové hudby a za své kariéry trhnul řadu rekordů v prodejích desek i návštěvnosti koncertů. Není proto divu, že má spoustu obdivovatelů, a hold mu skládá i řada koncertních poct.

Ve středu 20. listopadu v pražské Hybernii a v pátek 22. listopadu v brněnském Sono Centru zazní velké hity Krále rock´n´rollu naživo, a to v rámci tribute show One Night Of Elvis.  Legendárního zpěváka na podiu ztvární Lee Memphis King, který je v této roli velice autentický nejen po stránce hlasové, ale i co do energie a vášně, kterou vkládá do každé z písní. Na podiu jej doprovází orchestr složený z vynikajících hudebníků a vokalistů. Celkový dojem podtrhuje tematická videoprojekce a také kostýmy, které byly pro Elvise tak typické. 

 

Produkce za posledních 10 let procestovala půlku světa a vyprodala řadu prestižních sálů jak v domovské Británii, tak i v mnoha evropských zemích.  Pochvalně se o ní vyjádřil nejen tisk, ale i Elvisův přítel Joe Esposito.

Představení je rozděleno na dvě části – 68 Comeback Special podle nejzdařilejšího Elvisova vystoupení v televizi a Vegas Years odkazující na koncertní léta 1969-1977. „68 Comeback Special“ znamenal pro Elvise návrat ke koncertování po sedmileté pauze, během které se spíše věnoval filmu. V této části zazní písně jako ‘Hound Dog’, ‘Heartbreak Hotel’, ‘Don’t be Cruel’, ‘If I Can Dream’ a další. Druhá půlka představení je věnována rokům ve Vegas, kdy Elvis vystupoval nejen v Las Vegas, ale měl turné po USA a Kanadě. Uvádí se, že v rozmezí zmíněných osmi let absolvoval přes 1000 koncertů. Záznam jeho vystoupení z této doby je zachycen ve filmech ‘Elvis- That’s the Way It Is’ a ‘Elvis On Tour’ a také ‘Aloha from Hawaii’. Z hitů zazní např. ’Are You Lonesome Tonight? ’, ’Bridge Over Troubled Water’ nebo ’Always on My Mind’.

Pro příznivce Elvise prostě povinnost! Předprodej vstupenek zajišťují Smsticket a Ticketart. Koncert v brněnském Sonu začíná 22. listopadu v 19,30 h

Ohodnoť článek

Štítky Elvis Presley, elvis buxton, rocknroll, sono, král, koncert, představení, Brno, Velká Británie, rock and roll, Joe Esposito, ostrov Irsko, USA, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pocta Králi rock´n´rollu One Night of Elvis míří poprvé do Brna!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.