Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihomoravští záchranáři nafotili charitativní kalendář na rok 2020, výtěžek dostanou děti se zrakovým postižením

Jihomoravská záchranka nafotila ve spolupráci s Městským divadlem v Brně charitativní kalendář na rok 2020. Výtěžek dostane Středisko rané péče, které pomáhá dětem se zrakovým postižením.

Kalendář nafotila záchranka Jihomoravského kraje

Jihomoravská záchranka nafotila kalendář na rok 2020. Hlavními tématy jsou péče o tělo a o duši. Na projektu se podíleli i herci a herečky z Městského divadla v Brně.  „Jejich jednotlivá představení jsme citlivě zkombinovali s ukázkami naší činnosti. Víc zatím prozrazovat nebudu, ale záměr je, aby to bylo hravé a barevné. Práce našich zdravotníků je náročná, tak jsme fotografie chtěli pro změnu trošku odlehčit,“ vysvětlil autor scénáře pro letošní kalendář záchranář Michal Vodička.

Na projektu se podílelo i Městské divadlo Brno

Propojení záchranky a divadla bylo podle produkční Městského divadla Brno Věry Kadlecové poměrně složité. „Dát dohromady tolik lidí, 38 modelek a modelů z divadla a 25 ze záchranky nebylo pravda úplně jednoduché. S nadsázkou mohu říct, že jsem si občas prověřila své organizační schopnosti, ale klaplo to a byla to radost,“ popsala Kadlecová. Kalendář fotografoval Tino Kratochvíl v prostorách divadla i venku před ním, v Dětské nemocnici a na fotbalovém stadionu Srbská.

Za fotografování nikdo nepožadoval honorář

„Bavilo nás vymýšlet, co všechno by na fotkách mohlo být. Hodně jsme si s tím vyhráli. Divadlo a záchranka, bylo to zajímavé propojení dvou světů a taky velká výzva,“ řekl herec Jan Brožek. Modelky, modelové ani fotograf za focení nepožadovali honorář. „Zdarma se podařilo zajistit i tisk kalendářů,“ radovala se asistentka ředitelky jihomoravské záchranky Dagmar Šimáková.

Peníze za prodané kusy dostanou děti se zrakovým postižením

Výtěžek za prodané kalendáře dostane Středisko rané péče, které pomáhá hlavně zrakově postiženým dětem a jejich rodičům. Minulý rok se podařilo prodat všechny vytištěné kusy, peníze obdržela dětská onkologie. „Doufáme, že naše kalendáře zaujmou i letos,“ míní mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky kalendář, záchranka, ZZS JMK, divadlo, charita, Brno, herec, Městské divadlo Brno, Věra Kadlecová, Jihomoravský kraj, Dětská nemocnice FN Brno

Jihomoravští záchranáři nafotili charitativní kalendář na rok 2020, výtěžek dostanou děti se zrakovým postižením  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.