Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Tattoo Grand Prix na výstavišti, PSH na Flédě, party v šalině, vůně guláše v Líšni nebo cinkající skleničky s vínem na Svoboďáku

Neslyšíte něco vrčet? To si tatéři ze všech koutů republiky i světa žhaví své strojky, aby mohli nastoupit v plné polní na víkendový festival na Brněnském výstavišti Tattoo Grand Prix! Že vás jehly děsí a raději byste něco dobrého? Tak to vaše kroky nasměrujeme do Líšně na Guláš Fest! Zapít se pořádný talíř voňavé omáčky s masem stavte na náměstí Svobody. Tam se již dnes otevírají stánky s burčákem a vínem mnohých značek, barev i chutí. A chybět nebude ani pořádná party. Dnešním dnem zahajuje turné legendární české seskupení PSH s Vladimirem 518, Orionem a DJ Mikem T. Hodit bokem si můžete přijít také přímo do party šaliny na hudbu od Malalata. Tento víkend prostě bude stát za to!

Už dnes si můžete přijít na Flédu poslechnout kvalitní hiphop! PSH vyrážejí na turné se svým novým albem Debut. Dřív než ho 6. prosince pokřtí v pražském Roxy, vystoupí Vladimir 518, Orion a DJ Mike T. v pátek 20. září na Flédě. Své největší hity okořeněné nejlepšími peckami z čerstvé nahrávky zahrají v rámci svého podzimního turné, které vyvrcholí koncertem v Londýně a silvestrovským mejdanem na Bali.

Pokud si páteční večer raději užijete někde mimo klub, zkuste dnes nastoupit do párty šaliny! Tu ovládne již kultovní Malalata. Čekají vás dvě hodiny křepčení na trase Mendlák – konečná – Mendlák. Bar s alko i nealko nápoji samozřejmě pojede také

Milovníci umění v kůži už zajisté netrpělivě vyhlíží blížící se víkend. Na brněnském výstavišti se totiž po roce opět koná tetovací festival Tattoo Grand Prix, kterého se pravidelně účastní tisíce návštěvníků a stovky tatérů. Na programu jsou krom zajímavé přehlídky tatérů přímo při práci také všemožné soutěže a koncerty, ale můžete se těšit i na zábavu pro děti v dětském koutku nebo na živé malování na plátna v podání brněnských výtvarníků. Pokud máte sami nějakou tu kérku, nebo jste jen tichými obdivovateli, tuhle velkolepou akci si nesmíte nechat ujít!

Kdo celé léto mlsně čekal na mladé víno a burčák, ten si může mnout ruce. Na náměstí svobody dnes již tradičně vypuknou Slavnosti vína. Jako vždy se můžete těšit na nepřeberné množství značek, barev i chutí vína i na speciální akce i skleničky. Na jednu, dvě či více se můžete zastavit na náměstí Svobody až do 28. září. 

Pokud byste se před degustováním vína rádi něčeho dobrého najedli, sedněte na šalinu a zajeďte si do Líšně. Tu provoní nejen otevřené ohně, ale především guláš, který bude bublat v kotlících po celém festivalu. Líšeňský Guláš Fest jistě přiláká nejeden mlsný jazýček. Výběr bude z desítek vynikajících gulášů, které se utkají v soutěži o místo ve vašem srdci i žaludcích. Tak dobrou chuť!

Sono Centrum bude v neděli 22. září pořádat benefiční koncert pro podporu onkologicky léčených dětských pacientů, adolescentů a mladých dospělých a na jejich následnou péči. Během večera vystoupí Tereza Mašková, Pavel Calta, Eliška Strnadová a další. Moderátorem večera bude Petr Holík.

 

 

Autoři | Foto Marast Music

Štítky Tattoo Grand Prix, Malalata, PSH, Gulášfest, Slavnosti vína, Brno, víno, Grand Prix, Líšeň, festival, guláš, Fléda, turné, Vladimir 518, Brněnské výstaviště, kongresové centrum, Náměstí Svobody, vůně

TIPY NA VÍKEND: Tattoo Grand Prix na výstavišti, PSH na Flédě, party v šalině, vůně guláše v Líšni nebo cinkající skleničky s vínem na Svoboďáku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.