Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Dopravní párty na Lidické, otevřená Jaselská, Otevřená radnice a Dožínky

Ani jsme se nenadáli a prázdniny končí. Doufám, že vám letní chvíle zpříjemnily i tipy na kulturní akce, protože letos se Brnu okurková sezóna vyhnula obloukem. A jak zakončíte léto? Na party nebo raději poklidně u čaje?

Písničkářka Mucha bude opět mezi hradbami. Ve čtvrtek 29. srpna se Špilberk rozezní pod taktovkou femipunku. Tentokráte si sebou Mucha přiveze nadějnou bandu z Phoenixu Doll Skin. 

Jak vypadá kancelář starosty? Chcete nahlédnout do starodávných matričních knih? Co se skrývá v podzemí pod radnicí? Na tyto otázky můžete brzy dostat odpověď!  V pátek 30. srpna se od 14.00 hodin koná pátý ročník Otevřené radnice, tak přijďte objevit její zákoutí i si užít doprovodný program.

Přijď zakončit léto do Sono Centra na Sumer Closing Party! V pátek 30. srpna zde vystoupí známá DJská jména jako Mekki Martin, KiNiX, DJ Slepi a DoeNutz.

Jaselská open nesmí chybět na programu zakončení léta. Sobota 31. srpna se ponese ve zvuku báječného jídla a pití, s vůní chutné muziky a lákavého doprovodného programu na otevřené Jaselské.

Největší party v historii brněnské MHD bude v sobotu 31. srpna na Lidické. Vyvrcholení oslav 150. výročí městské hromadné dopravy v Brně si žádá něco speciálního. Čeká nás velkolepý open-air festival plný zábavy, jídla, pití a dopravy na ulici Lidické, kudy před půldruhým stoletím jezdila první koněspřežná tramvaj.

V sobotu 31. srpna i v neděli 1. září bude Svitava pod parou. Nemám na mysli alkoholové opojení, ale festival na nábřeží řeky Svitavy v Brně, na který přijede parní vlak, který přiveze hudbu, občerstvení, relax u řeky, program pro děti a mnoho dalšího.

Dožínky jsou svátek sklizně slavený na konci žní. I když jsme se z polí přesunuli spíše do kanceláří, tak Jihomoravské dožínky, které budou v neděli 1. září na Mendlově náměstí v areálu Augustiánského opatství jsou ideální příležitost pro připomenutí dřívějších tradic.

V neděli 1. září budou v SONNENTORU již 10. Čejkovické bylinkové slavnosti. Těšit se můžete na nesčetné ochutnávky nejrůznějších variací směsí čajů a koření a exkurze ve výrobě, kde se dozvíte vše o skladování a péči o bylinky, i jak se vyrábí čaje a koření.

Štítky Tipy na týden, kultura, radnice, čaj, Brno, léto, kulturní akce, Phoenix, Špilberk, Svitava, Sono Centrum

TIPY NA TÝDEN: Dopravní párty na Lidické, otevřená Jaselská, Otevřená radnice a Dožínky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.